Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική Save Money
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας τα δικά μας γευστικά και υγιεινά σπιτικά ζυμαρικά.

Η συνταγή αφορά όλα τα είδη των ζυμαρικών

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε στο μείγμα νερό. Εάν η ζύμη σας «κολλάει» προσθέστε λίγο αλεύρι και συνεχίστε να ζυμώνετε. 

Όταν η ζύμη σας θα έχει γίνει απαλή, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε την μέσα στη μεμβράνη για μισή ώρα. Απλώστε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την με έναν πλάστη. Όσο πιο λεπτή, τόσο πιο καλή! Τέλος, κόψτε τη σε λεπτά κομμάτια στο σχήμα που εσείς θέλετε.

Αφού έχετε δώσει το σχήμα που επιθυμείτε, πρέπει να κρεμάσετε ή να απλώσετε τα ζυμαρικά σας όπου σας είναι εύκολο για να τα ξηράνετε πολύ καλά . Μετά από 24 ώρες μπορείτε να τα μαζέψετε και να τα αποθηκεύσετε σε δοχεία. Αυτό θα τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική Save Money
Συντακτική Ομάδα
09/01/14 00:24
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Χρήσιμες συμβουλές για να διορθώσετε τα “λάθη” στην κουζίνα!

Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να γνωρίζετε έξυπνα τρικ...

Διαβάστε περισσότερα...
Βγάλτε εύκολα το χυμό ενός σφιχτού λεμονιού!

Πολλές φορές, παίρνουμε ένα λεμόνι να το στίψουμε και δεν...

Διαβάστε περισσότερα...
Δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να κάνετε με την στάχτη από το τζάκι!

Τα ξύλα για το τζάκι, καθώς καίγονται μας δίνουν θερμότητα, και...

Διαβάστε περισσότερα...
Ποιο τραγικό λάθος κάνουμε όταν μαγειρεύουμε!

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα όταν μαγειρεύουμε είναι να διαβάζουμε...

Διαβάστε περισσότερα...