Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Με απάτησε αλλα δεν θέλω να εγκαταλείψω τη σχέση μας

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Διασκέδαση Ψυχολογία
Μέχρι και πριν λίγο καιρό είχατε πλήρη εμπιστοσύνη στον σύντροφό σας παρά τις συχνές και ανεξήγητες απουσίες του από το σπίτι. Αλλά πλέον έχετε πεισθεί ότι όλα αυτά οφείλονται στην απιστία του. Πώς όμως μπορείτε να αντιδράσετε πάνω στη στιγμή που έχει προδοθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αγαπημένου σας; Πώς θα μπορούσατε να ελέγξετε το θυμό και να ξεπεράσετε την απιστία; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν  στο να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας μετά το πλήγμα που δέχτηκε.

1) Παραμένετε αξιοπρεπείς και μετρημένη
Πάνω από όλα προέχει η ηρεμία του μυαλού σας και η ορθή σκέψη. Οι κρίσεις υστερίας και ζηλοτυπίας δεν οδηγούν  πουθενά. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να καταστραφείτε ψυχικά ακόμα περισσότερο. Το καλύτερο θα ήταν να μην αποκαλύψετε σε κανένα το συμβάν. Ούτε σε φίλους ούτε στην οικογένεια σας. Οι συμβουλές που πιθανόν θα σας δώσουν θα είναι υποκειμενικές και ίσως να μην μπορέσετε να βρείτε τις λύσεις και τις απαντήσεις που ζητάτε. Και αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε την απιστία, εκείνοι που θα το γνωρίζουν δεν θα το κάνουν. Όσο δεν είστε ακόμα εντελώς σίγουρες για απιστία καλό θα ήταν να μην προτρέχετε και να αρχίζετε σιγά σιγά να το συζητάτε με το σύντροφό σας.

2) Αποφύγετε να κάνετε ερωτήσεις 
Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να κάνετε ΟΥΤΕ μια ερώτηση και να ζητήσετε εξηγήσεις. Αυτά που ακούσετε μπορεί να σας πληγώσουν και μέσα στο μυαλό σας να μην καταφέρετε να αποφύγετε τη σύγκριση με το τρίτο πρόσωπο. Εξάλλου, και να μάθετε λεπτομέρειες για την απιστία η για την άλλη γυναίκα ούτε θα σας βοηθήσει ούτε θα αναιρέσει το γεγονός.

3) Ξεχάστε την εκδίκηση
Αν και είναι απολύτως κατανοητό το αίσθημα εκδίκησης και για πολλούς θεωρείται φυσική κατάληξη, δεν πρέπει να οδηγηθείτε σε τέτοιες πράξεις. Θυμηθείτε τον πρώτο κανόνα: Πρέπει να σκέφτεστε ψύχραιμα και λογικά! Αν ζητήσετε εκδίκηση ο μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χάσετε το δίκιο σας και να γυρίσει το όλο θέμα εναντίον σας. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα χάσετε!

4) Συμφωνείστε στο να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτείτε
Αυτό το χρειάζεστε και οι δύο. Μείνετε χώρια μερικές μέρες. Σκεφτείτε προσεχτικά την κατάσταση ο καθένας από τη πλευρά του. Η απόσταση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θα γίνει από δω και πέρα και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για τους δυο.

5) Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση
Βρείτε μαζί τους λόγους που οδήγησαν στην απιστία. Ανοιχτείτε και ψάξτε να βρείτε τις βαθύτερες αιτίες και να τις αξιολογήσετε. Σίγουρα σε αυτό το στάδιο θα ανακαλύψετε τα ψεγάδια στη σχέση σας που ούτε φανταζόσασταν ότι υπήρχαν. Θα σας βοηθήσει υπερβολικά στο να  καταλάβετε το σύντροφό σας αλλά και εσάς την ίδια.

6) Να δηλώνετε την παρουσία σας
Σε αυτό το σημείο έχετε κάνει την επιλογή σας με το συνεχίσετε αυτή τη σχέση μετά την τρικυμία. Ο λόγος που το θελήσατε είναι αποκλειστικά δικός σας: είτε λόγω παιδιών, είτε λόγω πραγματικής και αμοιβαίας αγάπης και κοινών στόχων στη ζωή. Ο χαρακτήρας που θα πρέπει να κρατήσετε θα δηλώνει την παρουσία σας και τη δυναμικότητα σας. Αυτή σας η παρουσία θα πρέπει να είναι εξίσου ψυχολογική και φυσική

7) Ξαναζήστε τη σχέση από την αρχή
Προσπαθήστε να ξεχάσετε αυτά που έγιναν και ζήστε πάλι όπως τον πρώτο καιρό τη σχέση σας. Αναζωογονήστε τη σεξουαλικότητα σας, δοκιμάστε καινούργια πράγματα, κάντε προσπάθειες και ξανακερδίσει ο ένας την εμπιστοσύνη του άλλου, καθώς μόνο πάνω σε αυτήν χτίζονται οι σωστές σχέσεις. Αποπλανήστε τον όπως τον πρώτο καιρό της σχέσης. Τολμήστε να καινοτομήσετε και να μπλεχτείτε σε νέες περιπέτειες και σίγουρα θα κάνετε τη σχέση σας να προχωρήσει.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Διασκέδαση Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
04/12/12 09:59
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Διακοσμητικές Προτάσεις για τις γιορτές

Χριστούγεννα! Ειρήνη, αγάπη, καλοσύνη! Έννοιες σημαντικές για κάθε...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς δημιουργήθηκαν τα δημητριακά;

Η ανακάλυψη των δημητριακών , όπως τα ξέρουμε σήμερα, ανήκει σε δυο αδέλφια...

Διαβάστε περισσότερα...
Νέο προηγμένο γυναικείο προφυλακτικό που «διαλύεται» μέσα της.

Ένα νέο γυναικείο προφυλακτικό παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου...

Διαβάστε περισσότερα...