Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σπιτικές παστίλιες για το λαιμό: Πώς θα τις φτιάξετε!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Οικολογία Save Money
Σπιτικές παστίλιες για το βήχα έτοιμες σε 10 λεπτά με αγνά υλικά που τα επιλέγετε εσείς!

 Θα χρειαστείτε:

1 κούπα οργανική ζάχαρη
⅓ κούπας οργανικό μέλι
1½ κούπα νερό
Βότανα της επιλογής σας
Φυσική χρωστική ή χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Διαδικασία:  

1. Φτιάξτε ένα δυνατό αφέψημα από τα βότανα της επιλογής σας με τη 1½ κούπα νερό και σουρώστε το. Καλές επιλογές είναι η μέντα, το ginseng, ηπιπερόριζα (ginger), το θυμάρι, ο γλυκάνισος και ο ευκάλυπτος. 

2. Αναμίξτε τη ζάχαρη, το μέλι και το αφέψημα που φτιάξατε σε ένα κατσαρολάκι.

3. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

4. Συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατεύετε αυτή τη φορά, μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει και να κρυσταλλώνει. Ουσιαστικά φτιάχνουμε καραμέλα, μόνο που προσθέτουμε και έγχυμα από βότανα. Μεγάλη προσοχή να μη σας πιτσιλίσει γιατί καίει πολύ άσχημα.

5. Χαμηλώστε τη φωτιά και απομακρύνετε τους κρυστάλλους που σχηματίζονται στα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα υγρό πανί. Αν δε το κάνετε θα καούν και θα δώσουν άσχημη γεύση στις παστίλιες.

6. Αφαιρέστε το από τη φωτιά μετά από μερικά λεπτά. Προσθέστε χρώμα αν επιθυμείτε. Αν δε θέλετε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, δοκιμάστε λίγο saffron ή σκόνη κακάο.

7. Πάρτε ένα κουτάλι και ρίξτε με την άκρη του μεγάλες σταγόνες (drops) πάνω σε μια λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί επενδεδυμένο με λαδόκολλα και όσο θα κρυώνει, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό, χαράξτε το σε μικρά καρέ με τη μύτη ενός μαχαιριού. Έτσι θα μπορέσετε μετά να το σπάσετε σε κομμάτια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, σαν καλούπι, παγοθήκες από σιλικόνη και ακόμα καλύτερα αν έχουν και σχέδια.
8. Αφήστε τις παστίλιες να κρυώσουν τελείως και έπειτα, με τη βοήθεια λίγης ζάχαρης άχνης για να μη κολλάνε στα χέρια σας, τυλίξτε τις σε κομματάκια λαδόκολλας ή σε ζελατίνα.

Σημειώσεις

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάχνετε παστίλιες ή καραμέλες και για τα παιδιά σας, με ή χωρίς βότανα. Δεν επικροτώ τη λήψη ζάχαρης σε καμία περίπτωση αλλά από τις βιομηχανοποιημένες καραμέλες, προτιμώ χίλιες φορές αυτές.

Αν δε νιώθετε έτοιμοι να φτιάξετε καραμέλες με το «μάτι», χρησιμοποιήστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Αυτό θα σας υποδείξει με βεβαιότητα το πότε θα είναι έτοιμο το μείγμα σας. 

Η καραμέλα είναι έτοιμη όταν φτάσει τους 158-160°C. Γύρω στους 150-152°C ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι, το οποίο διασπά τα σάκχαρα και λειτουργεί σα λιπαντικό, με αποτέλεσμα να κάνει την καραμέλα πιο μαλακή.

oliviart-gr.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
11/11/13 01:16
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πως φτιάχνουμε κεραλοιφή για τα χέρια σε 1’ λεπτό!!

Για καψίματα στην κουζίνα, τσιμπήματα ή άλλες...

Διαβάστε περισσότερα...
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας τελικά;

Υπάρχουν γενικές οδηγίες τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα σημεία του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά για...καλύτερη υγεία!

Ορισμένα σημεία του σπιτιού μας, όσο και αν...

Διαβάστε περισσότερα...