Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και duxelles μανιταριών - Sauce κρασιού

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και duxelles μανιταριών Sauce κρασιού

Χρόνος προετοιμασίας για τη γέμιση: 50΄
Χρόνος προετοιμασίας για τη sauce κρασιού: 20΄

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡEΠΕΣ
αλεύρι 250 gr
αυγά (ολόκληρα) 3
γάλα 500 ml
βούτυρο 50 gr
αλάτι ψιλό 5 gr
λάδι για το τηγάνι 50 ml
κιμάς κοτόπουλου (ψιλοκομμένος) 300 gr
κρέμα γάλακτος 200 ml
βούτυρο 40 gr

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ DUXELLES ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
βούτυρο 40 gr
Εchalotes 40 gr
μανιτάρια λευκά 400 gr
μαϊντανός φρέσκος 40 gr
λεμόνι (χυμός) ½

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCΕ  ΚΡΑΣΙΟΥ
Εchalotes 40 gr
κρασί κόκκινο
Bourgogne 400 ml
σκουρόχρωμο fond
πουλερικών 400 ml
βούτυρο 40 gr

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
αλάτι ψιλό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 Παρασκευάστε 16 λεπτές κρέπες διαμέτρου 20 cm.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ  DUXELLES MΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
2 Καθαρίστε, πλύντε και ψιλοκόψτε τα Εchalotes.
3 Καθαρίστε, πλύντε, στραγγίστε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
4 Ροδίστε στο βούτυρο τα Εchalotes και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
5 Αλατοπιπερώστε.
6 Σοτάρετε τη duxelles μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
7 Ανακατέψτε συνεχώς και στο τέλος προσθέστε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
8 Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε τη duxelles σε ανοξείδωτο σκεύος.

ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 9 Σοτάρετε στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά τον κιμά κοτόπουλου.
10 Ανακατέψτε και, όταν σοταριστεί καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 
αφήστε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
11 Ενώστε τη duxelles μανιταριών με το σοταρισμένο κιμά του κοτόπουλου.

ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΡΕΠΩΝ
12 Bάλετε από μια στρώση φάρσας στις κρέπες και ρολάρετέ τις δημιουργώντας μακριά ρολά.
13 Bουτυρώστε ένα ταψάκι φούρνου.
14 Τοποθετήστε τα γεμιστά ρολά κρέπας.
15 Περιχύστε τα με τη sauce κρασιού και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο 
180ωC για 15’ για να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ SAUCE ΚΡΑΣΙΟΥ
16 Καθαρίστε, πλύντε και ψιλοκόψτε τα Εchalotes.
17 Ροδίστε τα Εchalotes στο βούτυρο για λίγα λεπτά.
18 Ντεγκλασάρετε με το κρασί και αφήστε να συρρικνωθεί στα 2/3.
19 Προσθέστε το σκουρόχρωμο fond πουλερικών και αφήστε τη sauce να συρρικνωθεί.
20 Στο τέλος περάστε τη sauce από μεταλλικό chinois.
21 Ελέγξτε το αλατοπίπερο.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ
22 Τοποθετήστε τις κρέπες σε πιάτο και περιχύστε με τη sauce κρασιού.

CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.93
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
19/11/12 12:57
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...