Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Αφράτα ρολλάκια ψωμιού

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μπορείτε να τα φτιάξετε για όλες τις περιπτώσεις: για πρωϊνό, για μεσημεριανό, για σνακ, για βραδινό.

Μόνο του ή με συνοδεία: σπιτικής μαρμελάδας, τυριού, τυριού κρέμας, πραλίνας φουντουκιού.. φαντασία να έχετε. 

Εγώ μόλις βγήκαν ζεστά-ζεστά έβαλα μέσα ένα κομμάτι φέτα. Δεν υπάρχουν λόγια. Ηταν απίστευτα ωραίο και μετά τα δοκίμασα με μαρμελάδα σπιτική φράουλα εξίσου απίστευτα!

Και φυσικά τρώγονται σκέτα, δηλαδή μόνα τους.

Καλό θα είναι να απομακρύνεται όσους βρίσκονται στην κουζίνα εκείνη την ώρα γιατί υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να τα δείτε να κρυώνουν. Ξέρω τι σας λέω.  

Υλικά

500 ml χλιαρό νερό
1,5 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
50 γρ. νωπή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειασθεί λίγο παραπάνω)

Εκτέλεση

Αναμιγνύεται το ζεστό νερό με το γάλα σε σκόνη να διαλυθεί. Ρίχνουμε τη μαγιά να διαλυθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και ένα μέρος από το αλεύρι (2 κούπες). 

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά τη ζύμη στο μίξερ.

Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή, αφράτη, ελαστική και να μην κολλάει πολύ.

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε βουτυρώσει και την βάζουμε μέσα.

Την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μπορείτε να την βάλετε και μέσα στο φούρνο της κουζίνας (αν θέλετε τον ανάβετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – στους 30 C). 

Χωρίζουμε στη μέση τη ζύμη και τοποθετούμε το ένα μέρος της σε αλευρωμένη καθαρή επιφάνεια. Ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. 

Βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. 

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε πέντε ή έξι λωρίδες κατά μήκος έτσι ώστε να καταλήξουμε με 10 - 12 μικρά ορθογώνια 
‘’Ρολλάρουμε’’ το κάθε ορθογώνιο και βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με το άνοιγμα από κάτω. 

Αφήνουμε στο ταψί να διπλασιαστούν ξανά σε όγκο τα έτοιμα πλέον ρολλάκια.

Μπορείτε να τα σκεπάσετε με λαδωμένη διάφανη μεμβράνη ή με μια καθαρή πετσέτα.

Εγώ δεν το έκανα και φούσκωσαν εξίσου πολύ.

Μόλις γίνει αυτό τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 12-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγουν από το φούρνο τα βουρτσίζετε με καυτό λιωμένο βούτυρο, αν θέλετε, να γυαλίσουν. 


cookingandart-marion.blogspot.gr


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
19/08/13 00:08
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...