Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα παιδιά και η Αύρα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
Η ανθρώπινη αύρα μέσα στα χρόνια αλλάζει, αναδημιουργείται και προσαρμόζεται σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό ερέθισμα. Κάθε σκέψη και συναίσθημα, κάθε ακτίνα του ήλιου ή του φεγγαριού μπορεί να επιδράσει πάνω της, τροποποιώντας την δομή και δύναμη της. Σαν και τον άνθρωπο, η αύρα είναι μία οντότητα που διαμορφώνει την ενεργειακή προσωπικότητα της συνεχώς, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις συνθήκες που ζει ο καθένας. Ανάλογα με το τί νιώθει και σκέφτεται το άτομο επηρεάζονται οι δονήσεις και τα χρώματα της, με τις πιο σκούρες αποχρώσεις να σηματοδοτούν μπλοκαρίσματα, θυμό και θλίψη, ενώ οι πιο λαμπερές δείχνουν συνολική υγεία και τύχη.

Ωστόσο υπάρχει μία περίοδος στη ζωή του ανθρώπου που η αύρα του είναι λαμπερή, χωρίς να είναι φορτισμένη από βαρύτερες δονήσεις και σκέψεις. Αυτό συμβαίνει στην παιδική ηλικία, και μέχρι περίπου το παιδί να φτάσει 12 χρονών. Το παιδί, από τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι και που μπαίνει στην εφηβεία, είναι ευθυγραμμισμένο με την Αγάπη από την οποία προήλθε και η αύρα του σταθερά γεμίζει με φως και χρώματα, τα οποία σταθεροποιούνται όταν γίνει 3 χρονών. Μέσα του υπάρχει η αγνότητα, η καθαρότητα της ψυχής και η αγάπη, για αυτό και τα παιδιά συνήθως γεμίζουν με χαρά όλους όσοι είναι κοντά τους. Βλέπουν τα πάντα με αγνά μάτια, συνδέονται με τη φύση και τα ζώα και δείχνουν συμπόνοια για το κάθε τι. Τα παιδιά είναι καθάρια ενέργεια, ανεπηρέστη από αρνητικότητα, σκέψεις και βαριά συναισθήματα που βουλιάζουν την ύπαρξη στην απελπισία, τη ζήλια και το θυμό. Ακόμα και αν ένα παιδί δείξει κάποιο έντονο συναίσθημα, μετά από λίγο το έχει ξεχάσει και ήδη καταπιάνεται με κάτι καινούριο. Για αυτό και η αύρα των παιδιών είναι σαν ένα λαμπρό ουράνιο τόξο, μία ζωοφόρα ύπαρξη που γεμίζει το περιβάλλον με θετικότητα. 

Όλη αυτή η δόνηση που υπάρχει στο αυρικό πεδίο ενός μικρού παιδιού χρειάζεται την σωστή καθοδήγηση από τους γονείς προκειμένου να παραμείνει όσο το δυνατόν ατόφια και στο μέλλον, ώστε και σαν ενήλικας να μπορεί να αντλήσει δύναμη από την ίδια του την ύπαρξη. Η ουσιαστική παρουσία του γονιού έγκειται στο να καλλιεργήσει μέσα στην ψυχή του παιδιού του την αγάπη, την εσωτερική ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, καθώς και τον σεβασμό σε όλη τη Δημιουργία, σε όλα τα όντα με τα οποία μοιράζεται την ύπαρξη του σε αυτό τον πλανήτη. Η αύρα και η ψυχή είναι δύο οντότητες που τρέφονται από την αγάπη, για αυτό και χρειάζεται οι γονείς να εφοδιάζουν το παιδί τους με αυτή την υπέροχη δόνηση. Δείχνοντας κατανόηση, σεβασμό, τρυφερότητα, εμπιστοσύνη και πίστη στο παιδί και τις ικανότητες του καταφέρνουν να τονώσουν την εσωτερική του δύναμη και να επαυξήσουν τις ενέργειες της αύρας του, κάτι που θα το βοηθήσει στο μέλλον προκειμένου να μπορεί να αντιπαρέρχεται ευκολότερα τις όποιες δυσκολίες αλλά και να αντιμετωπίζει λιγότερα εμπόδια, μιας και το αυρικό του πεδίο θα έχει αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη. Είναι λοιπόν σημαντικό να μπορέσει ο άνθρωπος να διατηρήσει εντός του τις ποιότητες εκείνες που ενυπήρχαν μέσα του σαν παιδί ακόμα και όταν πια θεωρείται ενήλικας!

Όταν κανείς είναι παιδί αντιμετωπίζει τον κόσμο με αθωότητα και καθαρότητα. Μία δυσκολία εκφράζεται αμέσως, η αγάπη μοιράζεται απλόχερα, το μυαλό γεμίζει με απορίες και θαυμασμό για τα όσα υπέροχα γίνονται και υπάρχουν στο περιβάλλον. Καμμία σκιά δεν βαραίνει την ψυχή του ανθρώπου τότε, μόνο μία μόνιμη ακτίνα χαράς και δύναμης που φέρνει την πεποίθηση πως όλα λύνονται, όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Όσο περισσότερο κανείς μπορεί να τα διατηρήσει όλα αυτά στη διάρκεια της ζωής του, τόσο πιο πολύ έρχεται σε επαφή με την ίδια την ουσία της ζωής και τόσο ποιο εύκολο είναι να βρίσκει λύσεις και δυνάμεις να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Οι γονείς είναι αυτοί που θα βοηθήσουν το παιδί να μείνει σε επαφή με το δυναμικό του και να το καλλιεργήσει τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, και μάλιστα από μικρή ηλικία. Εκείνο που έπειτα χρειάζεται είναι η σωστή καθοδήγηση.

Jonida Driza

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
Συντακτική Ομάδα
19/08/13 00:09
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
6 λόγοι που δεν μπορείς να είσαι φίλος με το παιδί σου

Η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Janet Lehman, εξηγεί 6 απλούς λόγους που ένας γονιός...

Διαβάστε περισσότερα...
Δέκα βασικά χαρακτηριστικά του καλού γονιού!

Το να είναι κανείς γονιός είναι από τις πιο δύσκολες εθελοντικές δουλειές. Είναι, όμως, και η πιο ανταποδοτική...

Διαβάστε περισσότερα...
Τι κάνει το παιδί στο Facebook ;

H φυγή του 13χρονου παιδιού από τα Σπάτα μετά την γνωριμία της με 23χρονο μέσω Facebook επαναφέρει την συζήτηση για τους κινδύνους του...

Διαβάστε περισσότερα...
20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι...ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων...

Διαβάστε περισσότερα...