Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γαύρος στον φούρνο με αρωματικά!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Σερβίρετε τον πιο αρωματικό και απολαυστικό γαύρο φούρνου !!!

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό γαύρος 
5 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
4 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Φιλετάρετε τον γαύρο.
Ψιλοκόψτε το κουκουνάρι. 
τοιμάστε την αρωματικό μείγμα με το ψωμί: Ανακατέψτε το ψωμί με την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, τον βασιλικό, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κουκουνάρι και λίγο αλάτι. 
Αλατίστε τα φιλετάκια του γαύρου, βάλτε τα με την σειρά στο ταψί, ραντίστε με το ελαιόλαδο, περιχύστε τα με τον χυμό πορτοκαλιού και σκεπάστε με το μείγμα του ψωμιού.
Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 C για 20 λεπτά. 



chef – culinary expert-Βαγγέλης Δρίσκας,gefsisfysi
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
02/08/13 00:07
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...