Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Έρευνα : Που καταλήγουν οι περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο

Ο Βρετανικός οργανισμός Internet Watch Foundation (IWF) με έδρα το Λονδίνο, παρουσίασε πρόσφατα μία μελέτη στην οποία αποκαλύπτει που καταλήγουν όλες εκείνες οι φωτογραφίες που αναρτούμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τουλάχιστον σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 88% των ημίγυμνων, ή γυμνών φωτογραφιών που ανεβάζουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο, υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους και καταλήγουν ως «teaser» σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Μέσα σε 48 ώρες, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 «ακατάλληλες» φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites και κοινωνικά δίκτυα και όμως το 10.776 εξ αυτών (ποσοστό 88 %) , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν σε ροζ ιστότοπους.

Το IWF ζητά την προσοχή τόσο στους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου όσο και στους γονείς τους, διευκρινίζοντας ότι αν η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε «ύποπτη» ιστοσελίδα, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του, αφού αν η φωτογραφία περάσει στο διαδίκτυο, τότε χάνεται ο έλεγχος της.

Οπως εξηγεί ο κοινωνιολόγος Μισέλ Φιζ, «Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση. Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το διαδίκτυο, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.»,

Συντακτική Ομάδα
10/07/13 13:31
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>