Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Θεραπεύουν αναπνευστικά προβλήματα με το τραγούδι!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Άσθμα, εμφύσημα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άλλες σοβαρές πνευμονικές παθήσεις σύμφωνα με γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μπρόμπτον στο Λονδίνο φαίνεται πως μπορούν να θεραπευτούν με  τις αναπνοές με τις οποίες  έχουν εκπαιδευτεί να παίρνουν οι επαγγελματίες τραγουδιστές.

Πρόκειται για μια αρκετά εντυπωσιακή έρευνα και όπως εξηγεί ο Δρ Νίκολας Χόπκινσον, υπεύθυνος της μονάδας θώρακος στο νοσοκομείο: . «Σκεφτήκαμε ότι ειδικά σε όσους τους αρέσει να τραγουδούν, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα ιατρικό πρόγραμμα ελέγχου της αναπνοής, ακριβώς όπως κάνουν οι επαγγελματίες τραγουδιστές. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα βήματα της μεθόδου, λειτουργεί εξίσου καλά με τις βασικές τεχνικές φυσιοθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις»

Ο γιατρός συνεχίζει αναφέροντας πως τα άτομα που πάσχουν από ΧΑΠ αντιμετωπίζουν  πρόβληματα  με το πόσο αέρα μπορούν να πάρουν κατά την εισπνοή και να αποβάλλουν κατά την εκπνοή. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή  κάνουν προσπάθειες  να πάρουν μικρές, κοφτές ανάσες και αυτό αντί να τους ανακουφίζει ,τους επιβαρύνει.

Τα αποτελέσματα για την επιτυχία της έρευνας βασίζονται στα  δύο τμήματα των  δέκα ατόμων που έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα και έχουν  παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο και βελτιώση στη θεραπεία της νόσου.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι εκείνο του 77χρονου Τζον Κάμερον Τέρνερ  ο οποίος παραδέχτηκε πως τα μαθήματα φωνητικής που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ευεργετικά για εκείνον. Ο ίδιος έπασχε από εμφύσημα από το 2002 και ενώ είχε δοκιμάσει πολλά  και διαφορετικά φάρμακα, είπε πως  το τραγούδι είναι ό,τι καλύτερο έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Ο ίδιο δηλώνει  πως «Εδώ και πέντε χρόνια που κάνω τα μαθήματα τραγουδιού, μπορώ με ευκολία να περπατάω αρκετά, να ασχολούμαι με τον κήπο μου και γενικά να έχω περισσότερη ενέργεια, αφού μπορώ πλέον και αναπνέω καλύτερα».


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
10/07/13 00:11
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...