Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Οι 5 πιο τρομακτικές συνέπειες του άγχους στο σώμα μας.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Ψυχολογία
Νιώθουμε στρές και άγχος για το μέλλον, τη δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά. Κάποιες φορές το άγχος αυτό μπορεί να έχει και δημιουργικά αποτελέσματα. Κάποιες άλλες όμως όχι.

Ειδικά στο σώμα και στο μυαλό μας, το έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του άγχους στην υγεία μας;

Ενισχύει τα καρκινικά κύτταρα
Λίγο πολύ, αυτή την επίπτωση την έχουμε ακουστά. Το στρες βοηθά τα κύτταρα που αναπτύσσουν καρκίνο τα αντιστέκονται στα αντικαρκινικά φάρμακα . Το αποδεικνύει και έρευνα του Πανεπιστημίου Wake Forest η οποία βασίστηκε σε πείραμα με ποντίκια. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσο περισσότερο άγχος έχει ένας ασθενής τόσο πιο αναποτελεσματικά γίνονται τα φάρμακα που του χορηγούνται.

Αποδυναμώνει τον εγκέφαλο
Μια  έρευνα του πανεπιστημίου του Yale έφτασε στο συμπέρασμα πως ακόμα και οι υγιείς άνθρωποι, σε εκρήξεις άγχους μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον εγκέφαλο τους. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μείωσης της φαίας ουσίας . Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για μελλοντικά ψυχικά προβλήματα και κατάθλιψη, αφού η φαία ουσία που βρισκεται σε περιοχές που συνδέονται άμεσα με τις συναισθηματικές  και  ψυχολογικές λειτουργίες μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα, σύμφωνα με παρατήρηση του του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του San Carlos της Μαδρίτης το άγχος είναι πολλές φορές υπεύθυνο και για εγκεφαλικά επεισόδια.

Αύξηση χρόνιων ασθενειών.
Το στρες εξωτερικεύεται με την εμφάνιση ασθενειών, ανακάλυψαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Pennsylvania. Οι επιπτώσεις του είναι στο σώμα μας  και εμφανίζονται με τη μορφή χρόνιων  προβλημάτων  υγείας, όπως είναι τα καρδιολογικά και η αρθρίτιδα. Όσον αφορά τα καρδιολογικά, οι στρεσαρισμένοι άνθρωποι έχουν κατά 27% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, ίδιο ποσόστο με εκείνους που καπνίζουν τουλάχιστον 5 τσιγάρα την ημέρα, όπως διαπιστώνει το Πανεπιστήμιο της Columbia.

Χειροτερεύει το κρύωμα
Το στρες έχει σοβαρό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο λοιπόν είμαστε στρεσαρισμένοι το  σώμα παράγει περισσότερη κορτζόλη, ουσία που δημιουργεί χάος στις φλεγμονώδεις διαδικασίες του οργανισμού.

Τέλος, κάτι για τα παιδιά μας: Προκαλεί την πρόωρη γήρανση τους
Αυτό μας αποκαλύπτει έρευνα της Μοριακής Ψυχιατρικής. Όταν τα παιδικά ματάκια γίνονται μάρτυρες βίαιων καταστάσεων, η  υπερβολική πίεση που τους προκαλείται, ενισχύει τη γήρανση των κυττάρων τους. Το αποτέλεσμα της έρευνας βασίστηκε σε 236 παιδιά από την Αγγλία και την Ουαλία, ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών και  έδειξε ότι τα παιδιά που είχαν ζήσει καταστάσεις  εκφοβισμού (bulling) και εκείνα που είχαν υπάρξει μάρτυρες βίαιων συμβάντων, είχαν μικρότερα τελομερή, γερνούσαν με άλλα λόγια πιο γρήγορα.


Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα με το άγχος και τη διαχείρηση του, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Όταν αφήνουμε τον εαυτό μας, μας αφήνει και αυτός!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
29/06/13 00:16
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Οι ευεργετικές δράσεις του καφέ.

Παρόλο ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει στην εξάρτηση από την...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύσκολες μέρες; Κάντε τις... «παιχνιδάκι»!

Εκνευρίζεστε, πεινάτε, πονάτε και συχνά επιδίδεστε σε ανθυγιεινές διατροφικές...

Διαβάστε περισσότερα...
Πρωινό και για … λιγότερο εργασιακό άγχος!

Το πόσο συχνά καταναλώνει κάποιος πρωινό συνδέεται με υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών...

Διαβάστε περισσότερα...