Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ζελέ Λεμόνι με Κρέμα και Μπισκότο

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Το πιο δροσιστικό και υγιεινό πρωινό!

Χρόνος προετοιμασίας 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικά μπωλ)

24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για την κρέμα
500ml φρέσκο γάλα πλήρες (2 κούπες)
70g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
30g κορν φλάουρ (3 κουταλιές της σούπας)
1 αυγό
ξύσμα ενός λεμονιού

Για το ζελέ
500ml νερό(2 κούπες)
2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule (κόκκους)(2 κουταλιές της σούπας)
90g ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
χυμό από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση
για το ζελέ:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού.
2. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη.
5. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό

για την κρέμα:
1. Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
2. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο.
3. Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

Θα στρώσετε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώστε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει(δεν πρέπει να παγώσει).

Πριν δέσει βυθίστε τα μπισκότα μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπώλ) και σερβίρετε!

Εναλλακτικά μπισκότα είναι τα σαβαγιάρ και μπορείτε αντί για κρέμα να επιλέξετε παγωτό βανίλια... ; ).. 

Καλή σας απόλαυση!!!

Το διαβάσαμε στο caramellitsa.blogspot.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/06/13 00:59
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...