Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ψάρι πλακί

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Παραδοσιακή, μαμαδίστικη συνταγή για ψάρι στο φούρνο με ντομάτα. Εύκολη και νοστιμότατη. 

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 50 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά 


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 675 θερμίδες | Λιπαρά: 24 γρ.

Υλικά συνταγής (για: 5 μερίδες) 
Κατάλληλο για ψητό ψάρι: 1200 γρ. περίπου 
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο 
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες 
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα 
Τριμμένες ντομάτες: 700 γρ. 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 ματσάκι 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο το κόβετε μερίδες, αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά. 

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε σε ταψάκι. 

3. Αραδιάζετε στο ταψί με τη σάλτσα, το ψάρι, ρίχνετε πάνω του μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 35 - 50 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος. 

4. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή :radicio.com
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
19/06/13 01:07
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...