Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κοτόπουλο με Χυλοπίτες

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Οι χυλοπίτες είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που γίνονται με αυγά.   Μπορούν να γίνουν μακριές ή να κοπούν σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.   Μπορείτε να τις φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι σας.

Το φαγητό για να γίνει πρέπει πρώτα να ψήσουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και αφού ψηθεί, θα το βγάλουμε και θα ψήσουμε τις χυλοπίτες μέσα στη σάλτσα.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά  - Χρόνος ψησίματος:  1 ώρα και 30 λεπτά

Μερίδες: 5 – 6

Υλικά:
1 κοτόπουλο μέτριο γύρω στα 1.200 γραμμάρια ή μόνο στήθος και μπούτια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 γινωμένες ντομάτες τριμμένες και 1 κουταλια ντοματοπελτέ
2 κούπες νερό συν 2 ακόμη για τις χυλοπίτες (να είναι ζεστό)
500 γρ. χυλοπίτες
 
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.  Εάν θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο, το τοποθετούμε με το στήθος προς τα κάτω. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις λιώσουμε στο Multi με τον ντοματοπελέ και προσθέτουμε το λάδι και το νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και το βάζουμε να ψηθεί.   Αφού ροδοκοκκινίσει από τη μία μεριά, το γυρίσουμε και το αφήνουμε να ψηθεί.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε και άλλο νερό, όσο χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες.  Αφού βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και το ανακατεύουμε, τακτικά μέχρι να βράσουν, για περίπου 20 λεπτά.  Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να βράσουν.

Σερβίρουμε με φέτα και εάν θέλουμε τρίβουμε ξερή μυζήθρα ή αναρή, γραβιέρα ή χαλούμι.

Καλή όρεξη!!!

Πηγή : kopiaste.info
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
17/06/13 00:49
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...