Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Πρόσβαση σε μια σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αρκεί να κλείσουν ραντεβού στις υγειονομικές μονάδες του Οργανισμού, στα δημόσια νοσοκομεία και στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτονται οι απαραίτητες εξετάσεις για την πρόληψη συχνών μορφών καρκίνου - όπως για παράδειγμα του μαστού ή του παχέος εντέρου -, ενώ στους πολίτες με αυξημένο κίνδυνο παρέχεται η δυνατότητα τακτικότερης ιατρικής παρακολούθησης χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Παράλληλα, δωρεάν διεξάγονται και οι εμβολιασμοί ενηλίκων και ανηλίκων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας), των «παιδικών» ασθενειών και της γρίπης.

Στο μεταξύ, όπως δεσμεύθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έως τα μέσα Ιουνίου θα διανεμηθεί σε 200.000 ανασφαλίστους και ανέργους το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Με αυτό θα παρέχονται επί μία διετία ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και ένα πακέτο προληπτικών εξετάσεων στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, το ειδικό αυτό εισιτήριο (voucher) θα εξασφαλίζει στους ανασφάλιστους πολίτες και στους ανέργους αρχική εξέταση από γιατρό και παραπομπή για εξετάσεις, πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων, αξιολόγηση εξετάσεων από τον γιατρό και, εάν κρίνεται αναγκαίο, φαρμακευτική αγωγή και περαιτέρω ιατρικός έλεγχος.

Ετσι ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται στο συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο ή νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις που του έγραψε ο γιατρός χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά.


tanea.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
07/06/13 00:39
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...