Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κερασάδα η Δροσερή!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Φιλενάδες μας σας προτείνουμε μια δροσερή, υγιεινή και γευστική κερασάδα για να δροσιστείτε Λίγο από τη ζέστη τον επόμενων μερών.


Τα υλικά μας είναι λίγα και απλά.

Χρειαζόμαστε :

1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κιλό κεράσια
ανθρακούχο νερό

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ και τα πατάμε με τα χέρια μας για να βγάλουν όσο περισσότερο χυμό γίνεται. Αφού τα σουρώσουμε τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας και τη ζάχαρη μας. Ρίχνουμε  νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας τα. Με αυτόν το τρόπο το σιρόπι μας θα δέσεις πιο καλά και πιο γρήγορα. Μόλις αρχίσει να ολοκληρώνεται το δέσιμο του σιροπιού μας, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού αφήνοντας το μείγμα μας να πάρει 2-3 βράσεις  πριν σβήσουμε τη φωτιά. Αφού τις πάρει κλείνουμε το μάτι χωρίς όμως να πάρουμε τη κατσαρόλα από εκεί.

Αν δείτε ότι ο χυμός μας βγήκε περισσότερο πηχτός τότε βάλτε ακόμα λίγο νερό.

Αφήνετε τη κερασάδα μας να κρυώσει, την τοποθετούμε σε μπουκάλια και τη βάζουμε στο ψυγείο να την διατηρήσουμε.

Αν στο τέλος θέλετε να συμπληρώσετε όταν το σερβίρετε και λίγο από το ανθρακούχο νερό θα ήταν ιδανικό, αλλιώς απολαύστε την έτσι σκέτη!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
03/06/13 00:42
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...