Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Χειρουργεία τέλος την...Παρασκευή

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Επικίνδυνες για τον ασθενή φαίνεται να είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται την Παρασκευή ...γι αυτό και οι γιατροί τις αποφεύγουν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου,όπου δείχνει ότι ένας ασθενής που χειρουργείται την Παρασκευή, έχει 44% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει από ό,τι όταν χειρουργείται τη Δευτέρα, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αν η επέμβαση γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτό γιατί η ποιότητα των παρεχόμενων νοσοκομειακών υπηρεσιών είναι χαμηλότερη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η έλλειψη προσωπικού το Σαββατοκύριακο, είναι βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για να πραγματοποιούνται βαριές επεμβάσεις την Παρασκευή, τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο καθηγητής χειρουργικής και Διευθυντής στο νοσοκομείο ''Αττικόν'', Σπύρος Στεργιόπουλος.

Να σημειωθεί ότι,οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Πολ Αϊλίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσαν περισσότερες από 4 εκατ. Προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσια βρετανικά νοσοκομεία μεταξύ των ετών 2008 - 2011, στη διάρκεια των οποίων 27.582 ασθενείς πέθαναν στις επόμενες 30 μέρες μετά το χειρουργείο.

Η χαμηλότερη θνησιμότητα υπήρχε στους ασθενείς που χειρουργήθηκαν τη Δευτέρα. Οι θάνατοι αυξάνονταν σταδιακά κάθε μέρα της εβδομάδας που περνούσε και κορυφώνονταν τις Παρασκευές (αύξηση 44% έναντι της Δευτέρας). Ακόμη μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο (αύξηση 82% έναντι της Δευτέρας), αλλά στο διήμερο της αργίας σπάνια γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, συνεπώς σε απόλυτο αριθμό ο αριθμός των θανάτων ήταν μικρός. 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
01/06/13 17:49
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...