Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σπιτικό τιραμισού σε 30'

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Είναι μία εύκολη και πάνω απ' όλα σίγουρη συνταγή με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά ια 4-6 άτομα)

Για τη κρέμα
600 γραμμάρια μασκαρπόνε φρέσκο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού  βανίλια εσάνς
 Κακάο άγλυκο

Για τη βάση
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
250 ml γάλα φρέσκο
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
 
Εκτέλεση

Για τη κρέμα
Στο κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύετε το μασκαρπόνε, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα της κρέμας ένα μπολ και το φυλάμε στο ψυγείο.

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι. Ενσωματώστε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πάντα με απαλές κινήσεις.
Βάλτε την κρέμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Για τη βάση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κρασιού ή σε ένα μεγάλο πυρέξ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα, κρέμα και πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο στο μείγμα του καφέ, σπασμένο σε κομμάτια, τέλος γεμίστε με κρέμα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πασπαλίστε με αρκετό άγλυκο με κακάο κοσκινισμένο ή ξύσμα κουβερτούρας.

Πηγή : sidagi.gr

 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
28/05/13 00:17
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...