Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ένα αλλιώτικο νόμισμα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Δεν είμαι σίγουρος πόσοι το διάβασαν και από αυτούς που το διάβασαν, πόσοι το κατάλαβαν, όμως αυτό που ανέφερε σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή της η Amazon μπορεί να έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις που είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ. Όχι επειδή αναφέρεται σε κάτι πρωτότυπο, αλλά επειδή η απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας να το εφαρμόσει μπορεί να προκαλέσει μερικές από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουμε δει ποτέ στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό! Υπερβολές; Όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι το Amazon δεν είναι πια απλώς ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο αλλά μια από τις ισχυρότερες εμπορικές εταιρείες στον κόσμο, μια εταιρεία που ανταγωνίζεται στα ίσα, ιστορικές αλυσίδες λιανικής με εκατοντάδες καταστήματα στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

Η ανακοίνωση αφορά τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού νομίσματος από την Amazon και την έναρξη της «κυκλοφορίας» του στους χρήστες του Kindle Fire, του tablet με το οποίο η εταιρεία έχει καταφέρει να στενοχωρήσει γίγαντες όπως η Apple και η Samsung. Το νόμισμα θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσα στο περιβάλλον της Amazon, δηλαδή για αγορές εφαρμογών/apps ή για εικονικές αγορές μέσα στις εφαρμογές (μονάδες σε παιχνίδια κ.λπ.) όμως και μόνο η ιδέα ότι ένας κολοσσός όπως η Amazon, μπορεί να αυτονομηθεί –έστω και περιορισμένα- από το κανονικό τραπεζικό σύστημα είναι ασύλληπτη. Ειδικά αν δεν το κάνει περιορισμένα.

Όπως έγραψα παραπάνω, τα εναλλακτικά ηλεκτρονικά νομίσματα δεν είναι εφεύρεση της Amazon. Πέρα από το διάσημο Bitcoin το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο σε όσους το χρησιμοποιούν, απόπειρες για εικονικά νομίσματα/πιστωτικές μονάδες για το περιβάλλον τους έχουν κάνει και η Facebook και άλλες εταιρείες. Αυτό που κάνει τα πράγματα διαφορετικά στην περίπτωση της Amazon, είναι το μέγεθος της ίδιας της εταιρείας αλλά και η «φύση» της: είναι μια παγκόσμια εμπορική εταιρεία που μπορεί να θέσει στο παιχνίδι όρους που αυτή τη στιγμή μπορούν μόνο οι τράπεζες. Αν δε, κάποια στιγμή το νόμισμά της γίνει αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να αγοράζει και υλικά αγαθά, τότε μιλάμε για κάτι πολύ περισσότερο από τις «δωροεπιταγές» που ξέρουμε από τα καταστήματα του πραγματικού κόσμου!

Πηγή :theartfoundation.metamatic.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Συντακτική Ομάδα
21/05/13 00:22
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Φθηνό i-phone!

Την τρέλα για τα κινητά I Phone τα τελευταία 2 χρόνια τη βιώνουμε καθημερινά...

Διαβάστε περισσότερα...
Κενό ασφαλείας στο Facebook

Τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο της εμφάνισης κενών ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα...
Οθόνη υπολογιστή για τους λάτρεις του σινεμά

Καθώς οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται σε αναλογία 21:9...

Διαβάστε περισσότερα...