Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μους Βερύκοκο-Μπισκότα-Γιαούρτι σε στρώσεις

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Δροσιστικό πρωινό που συνδυάζει την διατροφική αξία των δημητριακών από τα μπισκότα, το γάλα, το γιαούρτι!

Χρόνος Προετοιμασίας:30’ – 40

Υλικά (Για 8 μερίδες)
2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 225g
500g βερύκοκα κομπόστα
250g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
150g (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή
15g ζελατίνη σε σκόνη
40ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ
250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά Φύλλα φρέσκου δυόσμου
750ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μίξερ τα βερύκοκα να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κατόπιν σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.

Ενσωματώνουμε τα βερύκοκα με τη ζελατίνη, ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός για να ενωθούν τα μίγματα.

Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα σε κρύο γάλα χωρίς να μαλακώσουν και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ. Στρώνουμε την μισή μους από πάνω, συνεχίζουμε με μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με την μους.

Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ δημιουργώντας ροζέτες πάνω στο γλυκό.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Η διατροφολόγος σχολιάζει:
Δροσιστική συνταγή που συνδυάζει την διατροφική αξία των δημητριακών από τα μπισκότα, το ασβέστιο από το γάλα και το γιαούρτι και τα βερίκοκα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.

papadopoulou.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
16/05/13 00:17
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...