Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μία πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή. Φτιάξτε τα κατά προτίμηση την Κυριακή το μεσημέρι,  γιατί σίγουρα θα καταναλώσετε αρκετά και θα βαρύνετε. 
      
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές
 
Οδηγίες
Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε και μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει και τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου.

Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Μυστικό :όχι κρεμμύδι στον κιμά.  Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού

Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάη
eliasmamalakis.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
12/05/13 01:10
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...