Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τούρτα Ανανά : Συνταγή για το γλυκό του Πασχαλινού Τραπεζιού

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Εύκολη, γρήγορη, δροσερή και με λίγες (σχετικά) θερμίδες!

Τι χρειαζόμαστε (Σερβίρει  10 άτομα):

Για ένα μικρό-μεσαίο ταψί/πυρέξ:

1 κονσέρβα ανανά (όχι κομπόστα)
250 γρ. σαβαγιάρ
1 κουτί τυρί-κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
2-3 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ
1/2 λίτρο γάλα
κονιάκ

Πώς το κάνουμε:
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ σε γάλα+κονιάκ και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το Φιλαδέλφεια+ζαχαρούχο γάλα (δεν το βάζουμε όλο, κρατάμε λίγο) + λεμόνι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα, την απλώνουμε στα στρωμένα σαβαγιάρ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να "σταθεί" η κρέμα.

Ψιλοκόβουμε τον ανανά σε ότι σχήμα μας αρέσει και τοποθετούμε τον χυμό του (αυτόν που βρίσκεται μέσα στην κονσέρβα και αυτόν που έχει μείνει στο πιάτο που ψιλοκόψαμε τον ανανά) σε ένα μπρίκι. Αφού πρώτα βάλουμε τον ανανά πάνω στην παγωμένη κρέμα, τοποθετούμε το μπίκι με το χυμό ανανά σε χαμηλή φωτιά. Είναι βασικό αυτά να γίνουν με αυτή τη σειρά και όχι ταυτόχρονα. Στο μπρίκι προσθέτουμε και το κορν-φλάουρ, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο χυμός να "δένει" και να γίνεται παχύρευστος (περίπου 10'). Τον βγάζουμε απο τη φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό ώστε ο χυμός να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο και σε μία ώρα είναι έτοιμο για κατανάλωση!!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Το Φιλαδέλφεια μπορεί να αντικατασταθεί με Φιλαδέλφεια light για ακόμα λιγότερες θερμίδες!

Καλό είναι να βάλουμε τα 3/4 του ζαχαρούχο και όχι ολόκληρο, για να γίνει πιο σφιχτή η κρέμα.

Πηγή : sintagespareas.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
04/05/13 00:12
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...