Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πως εξοικονομώ νερό στην κουζίνα μου;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
• Μαζέψτε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και χρησιμοποιήστε το σε άλλες χρήσεις όπως για να ποτίσετε τα φυτά σας.

• Ξεπλύνετε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε λεκάνη με νερό και όχι κάτω από συνεχώς ανοιχτή βρύση. Ιδιαίτερα για φρούτα και λαχανικά που θα καταναλώσετε ωμά (π.χ. σε ωμές σαλάτες) αφήστε τα μέσα στη γεμάτη λεκάνη με το νερό για 20 λεπτά τουλάχιστον τρίβοντας ελαφρά τις επιφάνειες των προϊόντων αυτών για να απομακρύνετε τυχόν ρύπους. Αδειάστε τη λεκάνη αποστραγγίζοντας όσο μπορείτε το νερό και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για άλλες δύο φορές τουλάχιστον, προκειμένου να εξασφαλίσετε σχολαστικό πλύσιμο και να αφαιρείτε πιο προσεκτικά τα μέρη των λαχανικών που είναι σαπισμένα. Το νερό που αδειάζετε μπορεί να συλλέγει σε κουβά και να χρησιμοποιηθεί στον κήπο.

• Μη χρησιμοποιείτε τρεχούμενο ζεστό νερό για να ξεπαγώσετε τρόφιμα και μην αποψύχετε κατεψυγμένα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τα στη συντήρηση του ψυγείου σε ιδιαίτερη προφυλαγμένη θέση για τουλάχιστον μία μέρα. Έτσι αποφεύγετε τελείως τη χρήση νερού για απόψυξη. Εναλλακτικά και όταν βιάζεστε μπορείτε να αποψύξετε τα τρόφιμα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, το οποίο μπορείτε να συλλέξετε για άλλες χρήσεις που να μη σχετίζονται με τρόφιμα (π.χ. κήπος). Για γρήγορη απόψυξη όταν βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προβλεπόμενο πρόγραμμα σ’ ένα φούρνο μικροκυμάτων αποφεύγοντας έτσι τη χρήση νερού.

• Συγκεντρώστε σε μια λεκάνη το κρύο νερό που βγαίνει από τη βρύση μέχρι να έρθει το ζεστό και χρησιμοποιήστε το για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών ή το πότισμα των φυτών.

• Κατά το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι απομακρύνετε όσα υπολείμματα τροφίμων μπορείτε από τα πιάτα και τα χρησιμοποιημένα σκεύη, βάλτε στην επιφάνειά τους λίγο κατάλληλο απορρυπαντικό και τοποθετήστε τα στον νεροχύτη. Γεμίστε τον με ζεστό νερό ώστε να διαλυθεί το απορρυπαντικό και αφήστε τα στο ζεστό νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Τα μεγάλα σκεύη γεμίστε τα μέχρι τη μέση περίπου. Κατόπιν τρίψτε τις επιφάνειες με κατάλληλο σφουγγάρι και ξεβγάλατε τα σκεύη με όσο γίνεται χαμηλότερη ροή.

• Να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων όταν είναι γεμάτο και να το βάζετε στο πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού, όταν υπάρχει, για να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

Πηγή: Αποστολή Νερό

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
08/01/13 14:35
Αρέσει: 9 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...