Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς χτίζεται μία Υγιής, Δυνατή, Ρομαντική Σχέση;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις

Μία Υγιής, Δυνατή και Ρομαντική Σχέση χτίζεται από την αρχή ...... από την επιλογή του συντρόφου !! Αυτό προϋποθέτει την πολύ καλή επίγνωση των πραγματικών μας επιθυμιών και αναγκών. 

Πως μπορούμε, λοιπόν, να συνεισφέρουμε με την "μαεστρία" μας σε μία επιτυχημένη για εμάς σχέση;

Επιλέγουμε τον σύντροφο, που θα μας καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τις βασικές πτυχές της ζωής μας .... και το κυριότερο ...... που θα μας προκαλεί και θα συντηρεί το χαμόγελο στα χείλη μας .....!!

Διατηρούμε από κοινού την ζωντάνια και την ερωτική ένταση στη σχέση. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, όλα κινούνται από εμάς τους ίδιους .... μην περιμένετε να διατηρηθεί ο ερωτισμός από μόνος του, χωρίς να το θέλουμε και να το επιδιώκουμε ....!!

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην επικοινωνία μεταξύ μας. Αυτή μπορεί να είναι λεκτική, αλλά και σωματική. Το κάθε ζευγάρι, ειδικά στην αρχή της σχέσης του, είναι καλό να φροντίζει να βρει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας !!

Περνάμε καλά και διασκεδάζουμε, όπως μας ταιριάζει περισσότερο ως ζευγάρι. Ειδικά στην περίπτωση της συμβίωσης, δεν αφήνουμε να μας κατακλύζουν τα καθημερινά προβλήματα και οι υποχρεώσεις, αλλά κοιτάμε να ξεδίνουμε κιόλας και να περνάμε και μικρές ξέγνοιαστες στιγμές μόνοι μας και με φίλους !!

Δεν εγκλωβιζόμαστε αποκλειστικά στη Σχέση, αλλά βάζουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα επαφές με φίλους και δραστηριότητες, που προσφέρουν χαρά στον καθένα ξεχωριστά. Η Δέσμευση δεν σημαίνει "φυλάκιση"......μαζί με το "Εμείς" υπάρχει και το "Εγώ" !!

Είμαστε πολύ ξεκάθαροι και ειλικρινείς στον/στην σύντροφο μας. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο ακόμα και μετά από πολλά χρόνια Σχέσης !!

Διατηρούμε τον αυθορμητισμό. Όσο καλά και να ξέρουμε τον/την σύντροφο μας, ο αυθορμητισμός  ανανεώνει την Σχέση και η τάση να γνωρίζουμε καινούρια πράγματα και εμπειρίες ως ζευγάρι. Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλο ... τραβήξτε τους συντρόφους σας σε μικρές και καινούριες περιπέτειες ...!!

Εμπιστευόμαστε και το δείχνουμε στον/στην σύντροφο, χωρίς να φοβόμαστε. Η εμπιστοσύνη φέρνει πολύ κοντά τους ανθρώπους, καλλιεργεί την οικειότητα και προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία. Εάν το κατακτήσετε αυτό .... τουλάχιστον θα είστε σίγουροι και σίγουρες, ότι θα μάθετε από "πρώτο χέρι" τα νέα, καλά και δυσάρεστα !!

Αφοσιωνόμαστε και παίρνουμε χαρά στέκοντας δίπλα στους συντρόφους μας. Το μυστικό είναι να μην τους "κουβαλάμε", αλλά να τους στηρίζουμε διακριτικά και με σεβασμό στην ατομικότητα τους !!

Βγαίνουμε πιο δυνατοί μέσα από τον καυγά και την σύγκρουση. Δεν απογοητευόμαστε και δεν λαμβάνουμε την διαφωνία ως κάτι αρνητικό για την Σχέση. Είναι υγιής η διαφοροποίηση, εφόσον βέβαια καταλήγει κάπου ισότιμα ικανοποιώντας και τις δύο πλευρές !!

Καλλιεργούμε την ισοτιμία και το ξεκάθαρο μοίρασμα των αρμοδιοτήτων. Δεν επιτρέπεται ο ανταγωνισμός και το "καπέλωμα" ..... εφόσον θεωρείται ο/η σύντροφος ισότιμος/η και ότι δεν υστερεί σε κάτι συγκριτικά με τους εαυτούς μας !!

Δεν καλύπτουμε τα "κενά" μας και τα "απωθημένα" μας μέσα από την Σχέση. Αυτά φροντίζουμε να τα έχουμε ικανοποιήσει, πριν ακόμα επιλέξουμε τον/την εκάστοτε σύντροφο.

Μπορούμε να μας "φανταστούμε και μόνους μας στη ζωή". Αυτό σημαίνει, πως δεν επενδύουμε την πορεία της ζωής μας σε έναν άνθρωπο .... άρα δεν εξαρτιέται η επιβίωση μας από αυτόν αποκλειστικά !!

Δεν φοβόμαστε να παραδεχθούμε άμεσα το λάθος μας. Ο εγωισμός δεν μπορεί να ευνοήσει το προχώρημα μίας υγιούς και δυνατής σχέσης. Αυτό συνεπάγεται και από την κατάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γεγονός που μας κάνει να μην τρομάζουμε στην πιθανότητα "έκθεσης" των αδύναμων πλευρών του εαυτού μας !!

Ενδιαφερόμαστε πραγματικά στο να είναι καλά και ευτυχισμένος ο/η σύντροφος μας. Εάν επιζητούμε το παραπάνω με προϋποθέσεις, τότε μιλάμε για "σύμβαση" και όχι για μία "Υγιή, Δυνατή  Σχέση" !!

Αθανασιάδου Μαρία
Ψυχολόγος-Συστημική Θεραπεύτρια
Μακεδονίας 2, Καλλιθέα-Αττικής
Τηλ. Επικοινωνίας:210.9570850,   6959473390

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
12/04/13 10:08
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...