Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κι όμως η καφεΐνη μάς προστατεύει από τον ήλιο

Σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ratgers, η καφεΐνη προστατεύει το δέρμα και έχει αντικαρκινική δράση.  

Όπως ανάφεραν στο "Skai", οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και ανακάλυψαν ότι η καφεΐνη αλλάζει τη δραστηριότητα ενός γονιδίου που εμπλέκεται στην καταστροφή των κυττάρων, τα οποία έχουν υποστεί βλάβη στο DNA και έτσι είναι πιθανότερο να μετατραπούν σε καρκινικά. H καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αυξημένη προστασία του δέρματος από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας τον κίνδυνο για δημιουργία καρκίνου στο δέρμα, καθώς συμβάλλει στην άμεση καταστροφή των κυττάρων εκείνων που έχουν υποστεί ζημιά από τις ακτίνες του ήλιου.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει στη δημιουργία νέου τύπου πιο αποτελεσματικών αντηλιακών που θα περιέχουν καφεΐνη, όμως οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν πως αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι πίνουν πολλούς καφέδες απολαμβάνουν μεγαλύτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Διαπιστώθηκε πως η καφεΐνη, πιθανώς αν απλωθεί στο δέρμα σαν αντηλιακό, μπορεί να έχει ανασταλτική δράση κατά του καρκίνου του δέρματος. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν και σε ποιο βαθμό υπάρχει προστατευτική δράση, όχι από την καφεΐνη που απλώνεται στο δέρμα, αλλά με το να πιει κανείς καφέ.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πάντως, ότι, σε κάθε περίπτωση, η έρευνα πάνω στην αντικαρκινική δράση της καφεΐνης είναι στα πρώτα στάδιά της και, ειδικά το καλοκαίρι, οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν μέτρα προστασίας όπως λιγότερη έκθεση στον ήλιο κυρίως το καταμεσήμερο, αντηλιακό, γυαλιά και κατάλληλα ρούχα.Συντακτική Ομάδα
11/04/13 11:16
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>