Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπισκοτένια παξιμαδάκια με καρύδι για τον καφέ μας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Γλυκά παξιμάδια με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι τέλεια με τον καφέ σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά - Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Υλικά (μερίδες 30)
220 γραμμ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
220 γραμμ. Ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γραμμ. Αλεύρι
120 γραμμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
5. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια-παξιμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄. 

Extra tip: Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
11/04/13 00:07
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...