Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη διατροφική του αυγού! ! Τα τσόφλια όμως, τα πετάμε! Όχι, πια! Το Πάσχα πλησιάζει και η κατανάλωση αυγών θα αυξηθεί υπερβολικά!
Τι χρήσιμα πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε με τα τσόφλια των αυγών;
Συγκεντρώστε αρκετά τσόφλια αυγών σε ένα δοχείο (μέχρι να γίνουν αρκετά μπορείτε να τα διατηρείτε στο ψυγείο). Θρυμματίστε τα μ’ ένα γουδί ώσπου να γίνουν μια άσπρη σκόνη. Και :
1.Βάλτε τη σκόνη στα φαγητά σας.
Το επιστημονικό έντυπο Journal of Nutrition for Longevity του Πανεπιστημίου του Kentucky δημοσίευση μια έρευνα σχετικά με τη μεγάλη διατροφική αξία που έχει το τσόφλι του αυγού. Περιέχει την πολύτιμη ουσία βρασόλη η οποία προκαλεί αίσθημα ευεξίας και βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίζει την κόπωση .
2.Βάλτε τη σκόνη στα φυτά σας. Το Ασβέστιο θα τα ωφελήσει πολύ.
Αποτελούν ένα πρώτης τάξης υλικό για διακόσμηση και κατασκευές:
3.Γλαστράκια:Πρόκειται για το ιδανικό γλαστράκι για τους νέους σπόρους σας. Σπάστε το αυγό σας στη μέση ή στο 1/3. Γεμίστε με χώμα και προσθέστε στο καθένα, έναν με δύο το πολύ σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα, έτσι όπως είναι χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι . Το φυτό σας και θα φυτρώσει και θα τρέφεται διαρκώς με ασβέστιο.
4.Βαζάκια:Και πάλι χρειαζόμαστε εδώ μεγάλα κομμάτια περιβλημάτων. Τοποθετήστε τα σε ατομικές ή ομαδικές αυγουλιέρες και γεμίστε τα νερό. Στη συνέχεια γεμίστε τα με μικρά λουλουδάκια που θα ζητήσετε να σας μαζέψουν τα παιδιά σας. Πρόκειται για τα πιο χαριτωμένα βάζα που θα μπορούσατε να στολίσετε στο σπίτι.
5.Σπάστε τα σε μικρά κομματάκια, βάψτε τα διάφορα χρώματα και μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο Μωσαϊκό/ψηφιδωτό, παίζοντας με τα παιδιά σας. Κολλήστε τις μικρές ψηφίδες σ’ ένα χαρτόνι.