Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πικάντικες και ζουμερές γαρίδες σαγανάκι

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Γαρίδες σαγανάκι… Ένας αγαπημένος μεζές… Μια απλή και γρήγορη συνταγή όπου συνδυασμός της γαρίδας με φέτα και σάλτσα ντομάτας, που μια μεγάλη ελληνική γαστρονομική εφεύρεση, μαζί με πράσο που μας δίνει τη γλυκύτητά του και ο κόλιανδρος, που δίνει μια εξισορροπιστική ένταση στο συνδυασμό με την καυτερή πιπεριά κάνει αυτό το πιάτο μια ακαταμάχητη γευστική πανδαισία.


Υλικά συνταγής
18 φρέσκιες μεγάλες γαρίδες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
8 ντοματίνια πομοντόρια κομμένα στη μέση (προαιρετικά) 
1 λεπτό πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης (ή προαιρετικά πράσινη πιπεριά) κομμένη σε ροδέλες
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, με τα σπόρια της (ή ½ κ.γ. μπούκοβο)
2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά τετράγωνα 2×2 εκ.
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάτε καθαρίζοντας τις γαρίδες ως εξής: Κρατάτε κάθε γαρίδα στο ένα χέρι, κάνετε με μυτερό, κοφτερό μαχαίρι μια σχισμή στο κέλυφος στη πλευρά της κοιλιάς, από την ουρά μέχρι το κεφάλι και βγάζετε ενιαίο το κέλυφος του σώματος, αφήνοντας το κεφάλι. Μετά, αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι, χαράζοντάς το με ένα κοφτερό μαχαιράκι και το βγάζετε με το χέρι κάτω από τη βρύση ή με μια οδοντογλυφίδα. 
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά Φλωρίνης και τη καυτερή πιπεριά με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τα πομοντόρια και αφού πάρουν βράση για 2-3 λ, ρίχνετε το κρασί, αλάτι πιπέρι και το μισό κόλιανδρο. 
Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 7-10 μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό. Ρίχνετε τη φέτα και μαγειρεύετε άλλα 4 λ μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Βάζετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να ψηθούν κατά μέγιστο 2 λ από τη μία πλευρά, τις γυρνάτε με λαβίδα και ψήνετε άλλα 2 λ από την άλλη. (Προσοχή, όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν και θα χάσουν τη φρεσκάδα τους).
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, κλείνετε τη φωτιά. Αφήνετε το σαγανάκι για  1-2 λ να δέσει και το σερβίρετε ζεστό, προσθέτοντας κατά βούληση φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απολαύστε το καλύτερο σαγανάκι που έχετε φάει ποτέ.

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
07/06/18 13:15
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...