Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ρεβυθοκεφτέδες κοκκινιστοί!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Νηστίσιμοι κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες. Μια συνταγή για ένα πολύ γευστικό πιάτο, υγιεινό και πεντανόστιμο για να το απολαύσετε με ένα σπιρωτό πιλάφι στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά 
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
•650-700 γρ. ρεβύθια βρασμένα
•ελαιόλαδο
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•1/2 κ.γ. κύμινο
•1 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
•αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
•1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
•1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
•1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
•1 κ.σ. ντοματοπελτέ
•1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
•αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 
1.Για τους ρεβυθοκεφτέδες: Βράζετε τα ρεβύθια αφού τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και το μπέϊκιν πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα λίγο ακόμη να ανακατευτούν.
2.Βάζετε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτετε το μαϊντανό και αφήνετε για 30’ να “σταθεί” και να ανακατευτούν οι γεύσεις. [Αν είναι αραιός προσθέστε λίγη φρυγανιά τριμμένη.] Πλάθετε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι, σε τηγάνι ή φρυτέζα. Τα αφήνετε στην άκρη σε πιατέλα.
3.Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σέλινο. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη διαλυμμένα σε 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
4.Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι.

sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
23/03/16 23:23
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...