Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη σπέσιαλ!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Υλικά:
•400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•200γρ καλαμποκέλαιο
•60γρ κακάο
•330γρ ζάχαρη
•1 κ.σ μαγειρική σόδα
•1 κ.γ εσάνς πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
•χυμό ενός λεμονιού και χυμό απο 2-3 πορτοκάλια(σύνολο και τα δυο 1 κούπα)
•1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι

Για το σιρόπι
•250γρ νερό
•220γρ ζάχαρη
•60γρ κακάο
•100γρ τριμμένη κουβερτούρα
•2 βανίλιες
•2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
•Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο και την μαγειρική σόδα
•Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο,τον χυμό του λεμονιου και του πορτοκαλιού,την ζάχαρη,το φουντούκι,το άρωμα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν
•Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά(πρέπει να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στην σοκολατόπιτα)
•Βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει
•Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο την κουβερτούρα και το κονιάκ
•Κατεβαζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει,αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο,τρυπάμε την σοκολατόπιτα με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.


olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
09/03/16 22:26
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...