Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φανταστικά γλυκά ζυμαροπιτάκια!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Υλικά:
Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ γάλα χλιαρό
250γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
4 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
Πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολατένια ή βανίλια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,τη ζάχαρη,το βούτυρο σε κομματάκια και το ψιχουλιάζουμε(τρίβουμε με τα χέρια μας)
Χτυπάμε το αυγό,το ανακατεύουμε με το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα
Κάνουμε με το ζυμάρι μια μπάλα,το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα
Με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 1 εκ περίπου και στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα
Παίρνουμε τα κομμάτια ζύμης,βάζουμε 1 κουταλάκι από την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε καπακώνοντας τις 2 διαγώνιες πλευρές(το πατάμε λίγο για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν

Συνταγή και φωτό:olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
09/03/16 22:26
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...