Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πανεύκολη παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο σε 15΄

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μια παγωμένη σοκολατόπιτα σε 15 μόλις λεπτά. Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα 
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. 
Για τη γέμιση: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη  κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. 
Για γαρνίρισμα: Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
01/03/16 00:00
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...