Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Πεντανόστιμες μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας με στρώσεις τυριών. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια.


Υλικά συνταγής
2 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες
αλάτι
ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματοχυμό ελαφρώς συμπυκνωμένο 
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ περίπου μέχρι να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε με πολύ νερό, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαλακώσουν. 
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό. Ρίχνετε το ντοματοχυμό, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. νερό και το βασιλικό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5-7 λ. 
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε τη μισή σάλτσα, στρώνετε από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας, από πάνω τη μισή μοτσαρέλα, πασπαλίζετε με τη μισή ρίγανη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις σάλτσας ντομάτας, φέτες μελιτζάνες, υπόλοιπη μοτσαρέλα, υπόλοιπη ρίγανη. 
Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λ περίπου. Αν έχουν μείνει υγρά στο φαγητό όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το καπάκι ανεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνετε για λίγα λ. να σωθούν τα υγρά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί. 

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
01/03/16 00:00
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...