Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φάρμακο και επισήμως το ελαιόλαδο!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μια συγκεκριμένη ελληνική ποικιλία, διαπιστώθηκε και με κλινικά, πλέον, δεδομένα, ότι έχει μια ουσία, που λειτουργεί σαν ασπίδα του καρδιαγγειακού συστήματος. 
Τόπος προέλευσής του η Μεσσηνία - συγκεκριμένα πρόκειται για την Κορωνέϊκη ποικιλία από το χωριό Κριτσά.

Μετά από σειρά εργαστηριακών μελετών, νέα κλινική - αυτή τη φορά - έρευνα, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια, έδειξε ότι η ουσία ελαιοκανθάλη και η ουσία ελαιασίνη συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιοπαθειών. Τα εντυπωσιακά ευρήματα, αν και αφορούν σε μόλις 9 εθελοντές, ανοίγουν τον δρόμο για την κυκλοφορία του πρώτου Ελληνικού ελαιόλαδου στον κόσμο, που θα φέρει "φαρμακευτική" υπογραφή, καθώς η κατανάλωσή του έχει αντιθρομβωτική δράση στον οργανισμό, ανάλογη με την κατανάλωση φαρμάκων της κατηγορίας της ασπιρίνης.

Όπως εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου η ερευνήτρια φαρμακογνωσίας και χημείας φυσικών πρϊόντων Ελένη Μελλιού και ο αναπληρωτής καθηγητής φαρμακογνωσίας από το ΕΚΠΑ Προκόπης Μαγιάτης: «Η Κορωνέικη ποικιλία έχει τα υψηλότερα ποσοστά ελαιοκανθάλης. Υπάρχει ένα κομβικό σημείο στη διαδικασία δημιουργίας θρόμβων (όταν δημιουργούνται θρόμβοι προκαλούνται εμφράγματα και εγκεφαλικά). Το ελαιόλαδο εμποδίζει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση αναστέλλει τον σχηματισμό θρόμβων στα αγγεία".

Στη μελέτη εξετάστηκε η κατάποση τριών κουταλιών από ελαιόλαδα με διαφορετική σύσταση σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη και η Κορωνέϊκη ποικιλία της Καλαμάτας πέτυχε το υψηλότερο σκορ στην αναστολή του σχηματισμού θρόμβων (50%), δύο ώρες μετά την κατανάλωση του ελαιόλαδου.

«Το αποτέλεσμα ήταν σαν να είχαν πάρει οι συμμετέχοντες στην έρευνα ιβουπροφένη (φάρμακο σαν την ασπιρίνη). Η διατροφή με αγνό, παρθένο ελαιόλαδο μειώνει τις καρδιακές παθήσεις κατά 30%» υπογράμμισαν οι ειδικοί σε θέματα φαρμακογνωσίας και χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνολικά για το ελαιόλαδο έχουν γίνει 30 μελέτες, αλλά η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που έλαβε υπόψη της την ελαιοκανθάλη. Οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ έχουν στα χέρια τους δύο πολύτιμα "εργαλεία" για τη μελέτη του ελαιόλαδου - ένα εξ' αυτών είναι ο λεγόμενος μαγνητικός πυρηνικός συντονισμός, μέθοδος που αναπτύχθηκε στο ΕΚΠΑ.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη,neadiatrofis.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
26/11/15 01:34
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...