Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φριτάτα με ζυμαρικά και φέτα

Συστατικά
5 αυγά
500 γρ. μακαρόνια βρασμένα 
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
300 γρ. φέτα σε κύβους ή κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (καλά στεγνωμένους)
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο)
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι 28 εκ. που να μπαίνει και στο φούρνο (δηλαδή να μην έχει πλαστικά χερούλια).
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε μέσα τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και τo τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. 
Παίρνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. Το αφήνουμε 5-6 λεπτά να κάνει κρούστα από κάτω και όπως είναι το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο με το τηγάνι και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά. 
Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο , γυρνάμε την φριτάτα από την άλλη πλευρά με μεγάλη προσοχή όμως γιατί καίει πολύ το τηγάνι (μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια μίας πιατέλας) όπως γυρνάμε την ομελέτα. 
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 5-6 λεπτά και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει . Κόβουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

akispetretzikis.com
Συντακτική Ομάδα
17/11/15 23:50
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>