Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Από αυτά τα καθημερινά φαγητά που ετοιμάζονται σε 20 λεπτά με ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο, οι χυλοπίτες είναι το αγαπημένο μου ζυμαρικό, γιατί βράζουν γρήγορα και είναι πολύ πιο ανάλαφρες από τα κλασικά σπαγγέτι.


Υλικά

500γρ. χυλοπίτες
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο
200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Tips
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι με παστό χοιρινό, σύγκλινο ή απάκι σε μπουκίτσες και να προσθέσετε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα και 1 κουτ. γλυκού κάππαρη για πιο πικάντικη γεύση.
-Συνήθως οι χυλοπίτες δεν θέλουν πάνω από 4 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν το πακέτο δεν έχει οδηγίες, καλύτερα να είστε από πάνω τους, γιατί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να λιώσουν.

olivemagazine.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
26/10/15 23:18
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...