Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Aλάτι το πολυχρηστικό!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με το αλάτι και ξεκινήστε από τώρα να τα σημειώνετε!


Σφραγίστε το χρώμα στα καινούρια σας ρούχα
Το αλάτι χρησιμοποιείται συνήθως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και στο σπίτι το ίδιο καλά. Εάν η χρωστική ουσία του ρούχου δεν είναι πολύ ευαίσθητη, μουλιάστε το ρούχο για μια ώρα σε 2 λίτρα νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 1/2 φλιτζάνι ξίδι και 1/2 φλιτζάνι αλάτι, στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αν ξεπλύνετε και το νερό έχει  χρώμα, επαναλάβετε. Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο μόνο σε μονόχρωμα υφάσματα.


Στην κουζίνα

Βραστό νερό
Αν προσθέσετε αλάτι στο νερό, τότε αυτό θα βράσει σε υψηλότερη θερμοκρασία, μειώνοντας έτσι το χρόνο μαγειρέματος (δεν κάνει το το νερό να βράσει πιο γρήγορα, απλά βράζετε σε υψηλότερη θερμοκρασία).

Καθαρίστε τα αυγά 
Τα αυγά που έχουν βράσει σε αλατισμένο νερό ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Αποφύγετε το μαύρισμα
Αν βάλετε τα μήλα, τα αχλάδια και τις πατάτες σε κρύο νερό, ελαφρώς αλατισμένο νερό, καθώς τα ξεφλουδίζετε, θα διατηρήσουν το χρώμα τους.

Αφαιρέστε εύκολα το κέλυφος των ξηρών καρπών
Μουλιάστε τα καρύδια σε αλάτι για μια μέρα και θα δείτε το κέλυφος να ραγίζει ολόκληρο. Απλώς αγγίξτε το άκρο του κελύφους με ένα σφυρί για να σπάσει και να ανοίξει εύκολα.

Πλύντε το σπανάκι
Αν πλύνετε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό, δεν χρειαστεί να επαναλάβετε τους καθαρισμούς.

Τραγανές σαλάτες 
Μπορείτε να προετοιμάσετε το μαρούλι και το σπανάκι και να τα αποθηκεύσετε σε αλμυρό νερό στο ψυγείο σας. Θα παραμείνουν τραγανά και καθαρά. Απλά ξεπλύνετε και σερβίρετε!

Τραγανές τηγανητές πατάτες 
Βυθίστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για αρκετές ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα βοηθήσει να φύγει το λίγο από άμυλό τους.

 neadiatrofis.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
08/10/15 23:59
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...