Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

3 Συνδυασμοί τροφών που προκαλούν κατακράτηση και πρήξιμο

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν τροφές που οδηγούν σε πρήξιμο και κατακρατήσεις. Αυτές είναι κυρίως όσες περιέχουν πολύ αλάτι καθώς και τα αναψυκτικά που περιέχουν ανθρακικό. Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχουν και συνδυασμοί τροφών που μπορεί να προκαλέσουν ένα ενοχλητικό φούσκωμα χωρίς να περιέχουν αλάτι. Δες ποιοι είναι αυτοί..

Γαλακτοκομικά και άμυλο
Η πίτσα είναι μία από τις τροφές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λακτόζη και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι σχετικά δύσπεπτα. Αν πρσθέσεις σε αυτά και άμυλο η καθυστέρηση της χώνεψης γίνεται μεγαλύτερη. Άφησε στην άκρη το ψωμί και προσπάθησε να συνδυάζεις τα γαλακτοκομικά προϊόντα με λαχανικά, κατά προτόιμηση πικρά, όπως είναι το σπανάκι, η ρόκα και τα αντίδια. Μια σαλάτα με σπανάκι και μανούρι ή μια σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα είναι ιδανική επιλογή για εύκολη χώνεψη.

Φρούτα και πρωτεϊνη ή άμυλο
Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη και υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτούν πολύ λίγο χρόνο για να χωνευτούν από τον οργανισμό. Είναι ελαφριά -αυτό που λέμε "σαν φρούτο" δεν βγήκε τυχαία. Όταν τα τρως, όμως, συνδυαστικά με πρωτεϊνη (όπως είναι τα αυγά), ή τα τρως μετά το φαγητό, σαν επιδόρπιο, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο εύπεπτο. Γι' αυτό και στα περισσότερα διατροφικά προγράμματα αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να καταναλώνουμε το φρούτο μας τουλάχιστον μια ώρα μετά το γεύμα.

Πρωτεϊνη με πρωτεϊνη
Δύο διαφορετικά είδη πρωτείνης μαζί δυσκολεύουν την πέψη. Σκέψου το λίγο: ποτέ δεν καταναλώνουμε μαζί κρέας με ψάρι. Αν συνηθίζεις, λοιπόν, να συνδυάζεις τη σαλάτα κοτόπουλου με φασόλια τότε το αποτέλεσμα είναι ένα φούσκωμα ξεγυρισμένο. Η πρωτεϊνη, αν και είναι ιδανική για όσους θέλουν να χάσουν κάποια κιλά, καθυστερεί πολύ να χωνευτεί. Έτσι, όταν συνδυάζεται με κάποια άλλη πρωτεϊνη η καθυστέρηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Ειδικά τα όσπρια -που και λόγω φυτικών ινών δημιουργούν φούσκωμα- καλό είναι να μην συνδυάζονται με κάποια άλλη πρωτείνη.

spirossoulis.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
05/10/15 22:35
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...