Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σοκολατένιο κέϊκ Toblerone

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Μια εύκολη συνταγή για ένα πενατόστιμο κέϊκ που σίγουρα θα απολαύσετε οι μεγάλοι με το καφέ, το τσάϊ σας και τα παιδιά με το γάλα τους ή και σκέτο. Λαχταριστό κέϊκ Toblerone με υπέροχο σοκολατένιο γλάσο μελιού. 


Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1/3 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη 
1/3 φλ. μαντολάτο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού σοκολάτα Toblerone ψιλοκομμένη
1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/3 φλ. τσαγιού μέλι
2 αυγά
2 καψουλίτσες βανίλιας
Για το σοκολατένιο γλάσο μελιού:
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
1 1/2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κ.σ. κακάο σκόνη
1 καψουλίτσα βανίλια


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε & αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 22 ή 24 εκ.
Για το κέϊκ: Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μέλι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας και ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν. 
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα σταδιακά. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα, Toblerone, αμύγδαλο και μαντολάτο και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Το αφήνετε για 10 λ στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Για το σοκολατένιο γλάσο μελιού: Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάτε δυνατά με αυγογδάρτη να ενσωματωθούν και να έχετε μια κρέμα με λεία υφή. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο ακόμα γλάσο για να απλώνετε εύκολα πάνω από το κέϊκ. Αλείφετε το κέικ με το γλάσο το κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε.  

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
05/10/15 22:35
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...