Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Λαχταριστά, αφράτα μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας, γαρνιρισμένα με λευκή σοκολάτα και τρούφα πολύχρωμη. Μια υπέροχη συνταγή από το insidebrucrewlife.com για να απολαύσετε υπέροχα μπισκότα.


Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο + 1 κ.γ. επιπλέον σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. κρυσταλλική άσπρη ζάχαρη 
1 αυγό
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον 
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού Μερέντα
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας για γαρνίρισμα
τρούφα πολύχρωμη για γαρνίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπισκότα ινδοκάρυδου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 2 λ.
Ρίχνετε τη σόδα, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα κρεμμώδες μείγμα. Τέλος ρίχνετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε με το γάτζο του μίξερ ή ανακατεύετε με σπάτουλα για 1/2 λ να ενσωματωθεί.
Πλάθετε πάνω σε λαδόκολλα, 30 μπαλάκια 2,5 εκ. Κάνετε, με το ακροδάκτυλό σας ένα “βαθούλωμα” στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι και το γεμίζετε με μερέντα.  Καλύψτε πλήρως τη μερέντα με μια μικρή ισοπεδωμένη στρώση ζύμης και σφραγίζετε τις άκρες ώστε να “φυλακιστεί” η μερέντα. Κυλάτε πάλι το μπαλάκι με τη μερέντα στο κέντρο του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μερέντα.
Τοποθετείτε τα μπαλάκια στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, σε απόσταση 3 εκ. περίπου μεταξύ τους. Τα πιέζετε πολύ λίγο να πλατύνουν ελαφρώς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 9-10 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώνουν.
Για γαρνίρισμα: Λιώνετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με τη 1 κ.γ. βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ρίχνετε το ρευστό ακόμα μείγμα λευκής σοκολάτας σε μια μικρή πλαστική σακούλα [polybag], ανοίγετε στη μια γωνία της μια μικρή τρύπα και περιχύνετε τα μπισκότα. Τα πασπαλίζετε με τη τρούφα σοκολάτας και τα απολαμβάνετε.  Διατηρείστε τα σε σφραγισμένο δοχείο. 

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
26/09/15 00:10
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...