Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κέικ αμυγδάλου µε γιαούρτι

Ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο κέικ. Το γιαούρτι είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά!

Υλικά συνταγής

•1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
•5 αυγά
•200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
•1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
•2½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
•3/4 φλ. τσαγιούαμυγδαλόψιχα
•1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.
 
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
argiro.gr

Συντακτική Ομάδα
20/09/15 22:37
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>