Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπουτάκια κοτόπουλου σε σάλτσα σκόρδου κρασιού!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τους λάτρεις του σκόρδου. Μπουτάκια κοτόπουλου σε σάλτσα σκόρδου κρασιού. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη πεντανόστιμη σάλτσα.

Υλικά 

4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 σκελίδες σκόρδο 
2 κ.σ. αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κοφτό κ.σ. ξερό θυμάρι ή 1 1/2 φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο κρύο

Εκτέλεση 

Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια σε μέτρια θερμοκρασία, για 8 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε στο τηγάνι τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ περίπου μέχρι να “πάρουν” χρώμα. Πασπαλίζετε τα σκόρδα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. 
Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύετε, ρίχνετε το 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, σκεπάζετε το καπάκι και το σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. 
Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ρίχνετε το κρασί και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το 1 φλ. ζωμό κότας το θυμάρι λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ρύζι ή ζυμαρικά.

Σημείωση: Σε αυτή τη συνταγή αν είστε λάτρης του σκόρδου μπορείτε να βάλετε μέχρι και 20 σκελίδες σκόρδου.


sintayes.gr



Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/09/15 10:30
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...