Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μαλακά σοκολατάκια με επικάλυψη κακάο.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (κανονική ή γάλακτος ή πραλίνα)
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα με μαχαίρι ή φουντούκια χοντροσπασμένα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση εσπεριδοειδούς) ή κονιάκ
Λίγο κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο με τη μαργαρίνη και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη πιάσει στον πάτο. Όταν λιώσει το βούτυρο (που σημαίνει ότι έχει έρθει στη σωστή θερμοκρασία για να λιώσει και η σοκολάτα) προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε  το λικέρ, αποσύρουμε από το μάτι  την κατσαρόλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα.  Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20cmx30cm με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος (σε σχήμα σταυρού ώστε να μην μπορεί να χυθεί από κάπου το μίγμα),  λαδώνουμε ελαφρά το χαρτί με ένα πινελάκι και απλώνουμε τη σοκολάτα  (θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 δαχτύλου). Στρώνουμε την επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες, χρησιμοποιούμε ένα καλό μαχαίρι για να κόψουμε την επιφάνεια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε μέσα σε σκόνη κακάο και τα τινάζουμε ώστε να επικαλυφθούν με όση σκόνη χρειάζεται για να μην κολλάνε στα χέρια!

dietup.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
22/02/13 08:58
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...