Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Καθαρίστε το εξοχικό σε μόλις 90 λεπτά!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και κάντε το σπίτι στο χωριό ή το εξοχικό σας να λάμψει στο άψε-σβήσε!

Είστε από τους τυχερούς που έχουν εξοχικό ή σπίτι στο χωριό; Τέλεια! Αλλά τι γίνεται όταν μπαίνετε σε αυτό μετά από μήνες απουσίας και αντί για την καλύτερη θέση στον καναπέ, πρέπει να πιάσετε το ξεσκονόπανο; Επειδή σας καταλαβαίνουμε, παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε το εξοχικό σπίτι σας λαμπίκο σε λιγότερο από δύο ώρες!

00:00-14:59
Συγκεντρώστε όλα τα καθαριστικά προϊόντα που θα χρειαστείτε (π.χ. ξεσκονόπανα, σκούπα, απορρυπαντικά, καθαριστικό για τα τζάμια, κλπ.) σε έναν κουβά ή ένα δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.
Καθαρίστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας –τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Ξεσκονίστε τα στόρια, τινάξτε τις κουρτίνες και σκουπίστε καλά τα παντζούρια και τα περβάζια.

15:00-29:59
Ελέγξτε το σπίτι για ιστούς αράχνης και σημάδια τρωκτικών. Φροντίστε να τσεκάρετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τα φωτιστικά, τις γωνίες των δωματίων αλλά και πίσω από μεγάλα έπιπλα ή έπιπλα που σπάνια μετακινείτε όταν καθαρίζετε το εξοχικό σας. Σε περίπτωση που δείτε κάτι... περίεργο, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να γίνετε ιδιαίτερα σχολαστικοί με τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου και μην ξεχάσετε να ρίξετε χλωρίνη ή κάποιο άλλο καθαριστικό με απολυμαντική δράση.
Ξεσκονίστε με ένα βρεγμένο πανί καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας: από τις πόρτες και τις κάσες τους μέχρι τους πάγκους, τις ντουλάπες και τα ντουλάπια της κουζίνας. Όταν τελειώσετε, κάνετε το ίδιο με τα φωτιστικά και τους διακόπτες. Σημειώστε ότι καλό είναι να καθαρίζετε κάθε δωμάτιο από πάνω προς τα κάτω (δηλαδή από το ταβάνι και τα ντουλάπια προς το πάτωμα) ώστε η σκόνη να μην πέφτει πάνω στις επιφάνειες που έχετε ήδη ξεσκονίσει ή σκουπίσει.

30:00-44:59
Σειρά τώρα έχει το μπάνιο: ξεκινήσετε τρίβοντας και καθαρίζοντας καλά την μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, τον νιπτήρα, τη βρύση και τη λεκάνη της τουαλέτας.

45:00-54:59
Πηγαίντε στην κουζίνα και καθαρίστε καλά το ψυγείο προτού το θέσετε ξανά σε λειτουργία. Τέλος, περάστε με λίγο καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες τη βρύση, το φούρνο και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που θέλετε να επανατοποθετήσετε στον πάγκο της κουζίνας.

55:00-69:59
Με ένα βρεγμένο πανί, περάστε τα έπιπλα κάθε δωματίου. Στη συνέχεια, καθαρίστε όλους τους καθρέφτες που υπάρχουν στο εξοχικό σας.

70:00-90:00
Τελειώσατε το ξεσκόνισμα; Ήρθε η ώρα να πιάσετε την σκούπα! Σκουπίστε, λοιπόν, καλά το δάπεδο του σπιτιού και, τέλος, σφουγγαρίστε το για να το δείτε να γυαλίζει.


spirossoulis.com
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
07/08/15 23:48
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...