Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

15 υποσχέσεις που πρέπει να δίνουν όλα τα ζευγάρια

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Αν έχεις βρει τον άνθρωπο που θα ήθελες να γεράσεις μαζί του, αν ταιριάζετε κι αγαπάτε να είστε μαζί, αν κάνετε όνειρα για ένα κοινό μέλλον, ήρθε η στιγμή να κάνετε και κάτι ακόμη!
Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι οφείλει να δίνει 15 βασικές υποσχέσεις προκειμένου να συνεχιστεί αυτό το οικοδόμημα αγάπης κι εμπιστοσύνης που προσπαθεί να χτίσει.

15 υποσχέσεις που είναι βασικές για μια σχέση ιδανική, που δεν πρόκειται να φθαρεί στο χρόνο.
Αν, λοιπόν, δηλώνεις ερωτευμένος κι αποφασισμένος να ζήσεις με αυτό τον άνθρωπο, βάλε τον απέναντι σου κι υποσχεθείτε ο ένας στον άλλο πως:

1. Θα ακούτε.
Οι σχέσεις χτίζονται πάνω στη σωστή επικοινωνία. Κι αυτός ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να ακούν με προσοχή το έτερο τους ήμισυ και να προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα κι από τη δική του πλευρά. Η κατανόηση είναι θησαυρός, να το θυμάστε.

2. Θα μαθαίνετε.
Δύο άνθρωποι, παρά την επιθυμία τους να είναι μαζί, είναι στην ουσία δύο άγνωστοι. Θέλει σκληρή δουλειά να μάθεις τον άλλο και να αποδεχτείς όλα αυτά που είναι διαφορετικά από σένα. Πρέπει να μαθαίνεις συνέχεια, να διορθώνεσαι αλλά και να διορθώνεις. Με υπομονή, θέληση κι αγάπη, μπορείς και ατέλειες να διορθώσεις και φυσικά να αποδεχτείς τον άλλο όπως είναι.

3. Ο καθένας θα παραμείνει ο εαυτός του.
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Κι εσύ επέλεξες τον άνθρωπο σου γι’αυτό που είναι κι όχι γι’αυτό που ενδεχομένως να ήθελες να είναι. Μην προσπαθήσεις, λοιπόν, να τον αλλάξεις γιατί η κατάληξη δε θα είναι ευχάριστη. Η αγάπη πρέπει να συνοδεύεται από την αποδοχή για να είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο. Αλλιώς βουλιάζει σε άπειρα αναπάντητα “αν” που μόνο γκρίνια και χωρισμό μπορούν να φέρουν.

4. Θα εξελιχθείτε και μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώθει ελεύθερος σε μία σχέση. Πρέπει να έχει εκείνη την ελευθερία που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί σαν επαγγελματίας αλλά κι ως άνθρωπος. Ο άνθρωπος που έχεις δίπλά σου έχει “φτερά” όμοια με τα δικά σου. Στήριξε τον για να τα ανοίξει και να κυνηγήσει τα όνειρα του. Στάσου πλάι του. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός. Μόνο έτσι θα γίνεται και οι δύο καλύτεροι.

5. Θα ζήσετε για σας…
Πλέον είστε ένα σύνολο κι όχι δύο μεμονωμένα άτομα. Και σαν μονάδα θα πρέπει να αποφασίζετε. Όχι ο καθένας για την πάρτη του αλλά όλοι για όλους. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι που δένει δύο συντρόφους. Η αίσθηση πως πλέον δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα της ζωής, αλλά με έναν άνθρωπο που τους αγαπά, τους στηρίζει και θα μείνει πλάι τους ό,τι κι αν γίνει!

6. Θα βρίσκετε χρόνο.
Το ότι είστε μαζί ή και το ότι μένετε μαζί, δε σημαίνει αυτόματα πως περνάτε και χρόνο μαζί. Εσύ έχεις τις ασχολίες σου κι ο σύντροφος τις δικές του. Μαζί, όμως; Κάτι πρέπει να κάνετε και μαζί ώστε να κρατήσετε τη σχέση ζωντανή. Ένα ζευγάρι που μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα κι εμπειρίες, δε βαλτώνει ποτέ. Αντίθετα έχει ανεξάντλητα θέματα συζήτησης αλλά κι ενασχολήσεις.

7. Θα δουλεύετε σαν ομάδα.
Η σχέση είναι ομαδικό άθλημα. Αν μπουν μπροστά εγωισμοί τύπου “ο καθένας για τον εαυτό του”, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ξέχασε, λοιπόν, πως μέχρι σήμερα πάλευες για όλα μόνος. Πλέον υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σου με τον οποίο πρέπει να μοιράζεσαι τα πάντα. Κι αν φαίνεται δύσκολο στην αρχή, σίγουρα θα είναι ανακουφιστικό στη συνέχεια.

8. Θα κάνετε κάποια πράγματα μόνο μαζί.
Η συμβίωση σας έχει κάνει να αποκτήσετε κάποιες κοινές συνήθειες. Έτσι βλέπετε μαζί το επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, πάτε μαζί για ψώνια ή γυμνάζεστε παρέα. Καλό είναι να κρατηθούν ως έχουν αυτές οι συνήθειες. Να γίνονται δηλαδή και από τους δυο σας. Κι αν μια μέρα το πρόγραμμα του ενός είναι φορτωμένο, ας μην παραβιαστεί η αρχή του”και οι δύο μαζί”. Η αναμονή θα εκτιμηθεί σίγουρα!

9. Θα νοιάζεστε ο ένας για τα ενδιαφέροντα του άλλου.
Είναι λογικό να μην ταιριάζετε σε όλα. Έτσι μπορεί εσύ να αγαπάς το θέατρο κι εκείνος το σινεμά ή οτιδήποτε άλλο. Σωστή σχέση είναι αυτή που θα δεχτείς δίχως γκρίνια να τον ακολουθήσεις σε κάτι που δε σου αρέσει, μόνο και μόνο για να είσαι μαζί τους και να δείξεις πως αληθινά νοιάζεσαι για τα ενδιαφέροντα του. Δεν είναι κακό. Αντίθετα θα σας φέρει πιο κοντά!

10. Θα δείχνετε πάντα τον έρωτα σας.
Μη ντραπείς να τον κρατήσεις από το χέρι ή να καμαρώσεις πως αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής σου. Ο έρωτας δεν πρέπει να κρύβεται.

11. Θα διεκδικείτε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα.
Το ότι βρήκες τον άνθρωπο σου δε σημαίνει πως δεν μπορείς να τον χάσεις κιόλας. Ο έρωτας θέλει καθημερινό αγώνα και διεκδίκηση. Να μην ξεχνάς να του δείχνεις με κάθε τρόπο, κάθε στιγμή, πόσο τον αγαπάς, πόση τύχη νιώθεις που υπάρχει στη ζωή σου και φυσικά πόσο πολύ θέλεις να παραμείνει στο πλάι σου!

12. Θα κρατήσετε μακριά τη ρουτίνα!
Η ζωή, όπως και το φαγητό θέλει μπαχαρικά για να νοστιμέψει. Κοινώς η κάθε μέρα στη σχέση πρέπει να είναι διαφορετική. Να έχει κάτι καινούριο που θα αγαπάτε να κάνετε μαζί. Μια βόλτα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα άθλημα. Κάτι που δε θα σας αφήσετε να μπλέξετε στα δίχτυα της ρουτίνας.

13. Θα σηκώνετε πάντα το τηλέφωνο.
Μπορεί να πήζεις στο γραφείο ή να είσαι βόλτα με φίλους. Αλλά ο άλλος σε σκέφτεται ή σε χρειάζεται και σου τηλεφωνεί. Μην αδιαφορείς, αφήνοντας να απαντήσει αντί για σένα ο τηλεφωνητής. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ο σύντροφος σου ότι είναι προτεραιότητα για σένα ακόμη κι όταν έχεις δουλειά!

14. Θα αγαπάτε ο ένας την οικογένεια του άλλου. 
Μπορεί η πεθερά να μη γίνει ποτέ μαμά, αλλά δεν παύει να είναι η μαμά του ανθρώπου που αγαπάς. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους συγγενείς. Μπορεί, λοιπόν, να μην ταιριάξεις ποτέ, αλλά αφού αγαπάς τον άνθρωπο σου, θα τους αγαπήσει κι αυτούς. Είναι κομμάτι του, όπως ακριβώς κι εσύ. Και για το δικό του καλό, πρέπει τα κομμάτια του να είναι ενωμένα κι όχι σε πόλεμο!

15. Θα κρατάτε ο ένας τον άλλο. 
Υποσχεθείτε πως θα είστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο. Στα εύκολα και τα δύσκολα, στις πτώσεις και τις κακοτυχίες, στις ευτυχισμένες αλλά και λυπημένες στιγμές. Υποσχεθείτε πως θα μοιράζεστε τη ζωή σας με αγάπη, κατανόηση και φροντίδα.

Κι αφού υποσχεθείτε όλα αυτά, επισφραγίστε τις υποσχέσεις σας με μια αγκαλιά κι ένα φιλί. Είναι όμορφος ο έρωτας. Και μπορεί να λένε πως είναι δύσκολος πολύ, αλλά κατά βάση είναι απλός. Απλά θέλει τρόπο…

babyradio.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
04/08/15 00:01
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...