Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε αίτηση για πιστωτική κάρτα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Έχετε πνιγεί τελευταία στις  προσφορές των πιστωτικών καρτών και δειλά δειλά, αρχίσατε να το σκέφτεστε. 

Σχεδόν καθημερινά λαμβάνετε αρκετά προγράμματα χορηγήσεων πιστωτικών καρτών με το ταχυδρομείο και όλα είναι δελεαστικά. Πριν αποφασίσετε, ποιά πιστωτική κάρτα θα θέλατε να φιγουράρει στο πορτοφόλι σας, εξετάστε μερικά πράγματα, όπως…

Πριν κάνετε αίτηση για μια πιστωτική κάρτα
Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί σκέφτεστε να πάρετε μια πιστωτική κάρτα. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χειριστείτε υπεύθυνα μία πιστωτική κάρτα. Εάν παίρνετε μία κάρτα επειδή δεν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε τα πράγματα που χρειάζεστε, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Κάντε τον προϋπολογισμό σας και υπολογίστε εάν μπορείτε να πληρώνετε την δόση της κάρτας. Αν δεν τηρείτε με συνέπεια τον τρόπο αποπληρωμής της, σύντομα θα βρεθείτε με πλεονάζον χρέος.  

Ελέγξτε το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας
Στη συνέχεια, κοιτάξτε το επιτόκιο και να διαβάζετε πάντα τα ψιλά γράμματα. Πολλές κάρτες θα σας δελεάσουν με το εισαγωγικό επιτόκιο. Αυτό γίνεται για να σας ενθαρρύνουν να υπογράψετε την αίτηση. Το μηνιαίο επιτόκιο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 15 ή 20 τοις εκατό. Σας πληροφορώ πως στις σημερινές συνθήκες είναι πολύ υψηλό αυτό το επιτόκιο. Εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να ψάχνετε για μια κάρτα με χαμηλότερο επιτόκιο.  

Ζητήστε πληροφορίες για την Ετήσια Συνδρομή
Ψάξτε για μια κάρτα χωρίς την υποχρέωση πληρωμής της ετήσιας συνδρομής. Υπάρχουν τόσες πολλές πιστωτικές κάρτες, εσείς αναζητήστε αυτή που δεν θα πρέπει να καταβάλλετε ετήσια συνδρομή.  Πολλές κάρτες προσπαθούν να σας προσφέρουν την ανάληψη μετρητών ή άλλες ανταμοιβές για όσο διάστημα θα καταβάλλετε ετήσια  συνδρομή.  Σίγουρα υπάρχουν κάρτες με ανταμοιβές και χωρίς ετήσια συνδρομή. Εσείς  θα πρέπει να συνεχίσετε να ψάχνετε.

Εάν πρόκειται να πληρώσετε ολόκληρο το υπόλοιπο στο τέλος του κάθε μήνα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ανταμοιβές που μπορείτε να κερδίσετε με τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας. 

Γενικά, οι καλύτερες προσφορές βρίσκονται στις κάρτες επιστροφής μετρητών. Οι κάρτες αυτές επιστρέφουν ένα ποσοστό των δαπανών σας. Ερευνήστε τις συνθήκες επιστροφής μετρητών.

Κυρώσεις με πιστωτικές κάρτες και Τέλη
Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις κυρώσεις και τα τέλη που σχετίζονται με την κάρτα σας. Η τράπεζα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια σας για μια καθυστερημένη πληρωμή. Επιπλέον, αν υπερβείτε το πιστωτικό σας όριο, τότε θα σας χρεώσει με επιπλέον επιτόκιο. Μάθετε πόσο θα είναι το επιτόκιο στη μία και στην άλλη περίπτωση για να μην εκπλαγείτε στο τέλος από το πολύ υψηλό επιτόκιο που θα σας έχουν χρεώσει.  

Είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθείτε σε δύσκολη οικονομική θέση και με μεγαλύτερο χρέος από ότι μπορείτε να διαχειριστείτε εάν έχετε περισσότερες από μία πιστωτική κάρτα.  

Σκεφτείτε όλα τα παραπάνω πριν βάλετε την υπογραφή σας στην αίτηση. Η καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας βασίζετε στην κατανόηση και καταγραφή των εισοδημάτων σας και στην δυνατότητα κάλυψης του προϋπολογισμού σας με τα συγκεκριμένα εισοδήματα.  Διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε δύσκολη οικονομική θέση. Προσοχή λοιπόν.

Συντακτική Ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
18/02/13 08:59
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...