Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Τα μαγειρεύω μέσα σε 40 λεπτά! Τα λατρεύουμε! Γίνονται εύκολα, είναι θρεπτικά και συμβάλλουν στην καλή υγεία.

Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας), χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.

Υλικά (2 – 4 άτομα)
500gr μανιτάρια πλευρώτους
2-3 σκελίδες σκόρδο (κομμμένο σε λεπτές φέτες)
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε προσεκτικά τα μανιτάρια ή τα καθαρίζουμε με υγρό πανί ή χαρτί, κόβουμε τις άκρες από τα κοτσάνια τους και  τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν λίγο.
2. Τα απλώνουμε στο ταψί και αν θέλουμε τα πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
3. Τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
4. Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ το λάδι, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
5. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια.
6. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220-250) στις αντιστάσεις ή στους 200 βαθμούς με αέρα για 30′-35′ σε χαμηλή σκάλα.
7. Αν θέλουμε τρίβουμε παρμεζάνα και προσθέτουμε κάπαρη μόλις ξεφουρνίσουμε. Εναλλακτικά σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με γιαούρτι και λευκό κρασί

Η συνταγή είναι από delightfularea.com

Μέλος: Alice
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Alice
04/02/13 09:15
Αρέσει: 9 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...