Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κάντε το παιχνίδι με τα παιδιά, γυμναστική για εσάς!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ομορφιά
Όλες οι μαμάδες, αφιερώνοντας τον χρόνο τους στα παιδιά, στις δουλειές… δεν βρίσκουν ποτέ χρόνο για τον εαυτό τους. Υπάρχει τρόπος για να τονώσουμε το σώμα μας μέσα από τη καθημερινά πράγματα; Και βέβαια!

Καθημερινά, συγκεκριμένη ώρα, παροτρύνετέ τα να κάνουν μαζί σας γυμναστική. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να κάνουν κάτι μαζί με την μαμά. Βρίσκουν διασκεδαστική την προσπάθειά τους να κάνουν ότι κάνετε κι ας μην τα καταφέρνουν.

Ιδέες για ασκήσεις με τα παιδιά:
i. Βάλτε το αγαπημένο τους τραγούδι και χορέψτε μαζί τους. Βάλτε κινήσεις aerobic, κάντε ζέσταμα σε όλες τις μυϊκές ομάδες. (15΄)

ii. Πάρτε μια μπάλα. Πετάξτε την ψηλά και πηδήξτε να την πιάσετε στο ψηλότερο σημείο. Προσγειωθείτε και στα δύο πόδια κάνοντας βαθύ κάθισμα. (5΄)

iii. Παίξτε μπάλα. Κολλήστε τη πλάτη σας σ’ έναν τοίχο. Κατεβάστε την λεκάνη, τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων και περιμένετε να βάλει γκολ. Σηκωθείτε και ξανά. ( 10 επαναλήψεις)
iv. Βάλτε το παιδί να ξαπλώσει σ’ ένα στρώμα. Στηριχτείτε στις παλάμες σας και στα γόνατα (γυναικεία push-ups),από πάνω του, έχοντάς το ανάμεσα στα χέρια. Τα γόνατα λυγισμένα σχηματίζουν ορθή γωνία. Λυγίζουμε τους αγκώνες (φιλάμε το μωρό)και τεντώνουμε πάλι. (2 σετ των 10 επαναλήψεων)

v. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ανεβαίνουν στην κοιλιά της μαμάς και να κάνουν «αλογάκι». Ξαπλώστε και κάντε τους κοιλιακούς σας. Το παιδί διασκεδάζει, ενώ εσείς έχετε ένα επιπρόσθετο βάρος για πιο γρήγορη εκγύμναση.

vi. Ξαπλώστε μπρούμυτα, λέγοντας του να κολυμπήσετε. Το παιδί ενθουσιάζεται που κάνει ότι κολυμπά, ενώ εσείς γυμνάζετε τους ραχιαίους.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτά, βάλτε ένταση σε κάθε δραστηριότητα μαζί τους. Παίξτε μπάλα, βάλτε τα να σας κυνηγήσουν, πηγαίνετε βόλτα με το καρότσι και περπατήστε με γρήγορο βηματισμό για 20΄. 

Μέσα από καθημερινά πράγματα μπορούμε να τονώσουμε το σώμα μας, να βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, χωρίς να νιώθουμε ενοχές ότι παραμελούμε τα παιδιά μας. 

Συντακτική ομάδα: Περιμένη Ποτούλα 
(Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής)

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ομορφιά
Συντακτική Ομάδα
02/02/13 09:21
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Όμορφα και λαμπερά μαλλιά!

Τα μαλλιά μας δείχνουν όμορφα όταν έχουν όγκο...

Διαβάστε περισσότερα...
Tattoo or not to do?

Είναι γενικά πλέον αρκετά της μόδας να ‘’χτυπάμε’’ tattoo...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς βρίσκετε το ιδανικό σας βάρος;

Υπάρχουν δύο μέθοδοι υπολογισμού: 1. Ο τύπος Λόρενς...

Διαβάστε περισσότερα...