Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γρανίτα Λεμόνι, Πορτοκάλι & άλλα Φρούτα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Η συνταγή, που θα βρείτε εδώ, είναι κατάλληλη για φρούτα, που έχουν πολύ χυμό και όχι αρκετή σάρκα, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για άλλα φρούτα όπως οι φράουλες, ο ανανάς κ.λ.π.  Αν τα φρούτα μας έχουν σφιχτή σάρκα, προτιμάμε την συνταγή Γρανίτα από Φράουλα, Ροδάκινο & άλλα Φρούτα, που είναι πιο εύκολη, όχι ότι αυτή εδώ είναι δύσκολη.

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι ζάχαρη, να βράσουν για 5 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αναμιγνύουμε με 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού ή...). Μόλις κρυώσει το μίγμα το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι ν’ αρχίσει να παγώνει στις άκρες.  Βγάζουμε από την κατάψυξη και κτυπάμε την γρανίτα στο multi ή στο μίξερ, να αφρατέψει και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Ξαναβγάζουμε και ξανακτυπάμε την γρανίτα αλλά αυτή την φορά την βάζουμε σε ένα πλαστικό τάπερ*, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας* και μετά με το καπάκι του τάπερ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.  Κάθε φορά, που σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά την γρανίτα με ένα πηρούνι.  Μια ωραία ιδέα για σερβίρισμα είναι να κόψουμε λεμόνια στην μέση, να αδειάσουμε το περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσουμε την λεμονόκουπα σαν μπωλ για την γρανίτα. Νιαμ ...

*Θα βοηθήσει την γρανίτα να μην παγώσει υπερβολικά

Πλεονέκτημα: Εύκολη συνταγή, που μας επιτρέπει ουσιαστικά να φτιάξουμε γρανίτα από οποιοδήποτε χυμό φρούτου.  Είναι και νηστίσιμη, όπως όλες οι γρανίτες και τέλεια για πάρτυ.  Δείτε και την συνταγή για Γρανίτα Στιγμής για Κοκτέϊλ.

Πηγή: 
teleialysh.blogspot.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
27/01/13 09:13
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...