Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Θεϊκή καρυδόπιτα με επικάλυψη τυριού!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια εξαιρετική καρυδόπιτα  από τον Στέλιο Παρλιάρο, εύκολη και πολύ δροσερή. Τρώγεται με ευχαρίστηση έως το τελευταίο κομμάτι. Είμαι σίγουρη φιλενάδες μου ότι θα ενθουσιαστείτε!!

ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο 
400 γρ. καρύδια τριμμένα
2 κουτ. του γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο τριμμένο ή κανέλα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2–4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
300 γρ. τυρί κρέμα 
150 γρ. κρέμα γάλακτος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, τον τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 60 λεπτά. Αν δούμε να παίρνει γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε στους 160οC.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 2–4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 12
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
24/01/13 09:19
Αρέσει: 6 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...