Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τέλειος κορμός με σοκολατένια κρέμα κάστανου και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Aφιερώσετε 2-3′ και διαβάσετε τις οδηγίες για αυτόν τον κορμό, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον φτιάξουμε. Ετοιμάζουμε παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη και συναρμολογούμε. Αυτό είναι όλο! Δύσκολο; Καθόλου!
Και από γεύση; Δείτε τα υλικά και θα καταλάβετε!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
1 πρέζα αλάτι
240 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλίνες
95 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
25 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου:
200 γραμμ. κρέμα κάστανο (πωλείται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά βούτυρο
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:
200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
200 γραμμ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
350 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη. Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου, βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα κάστανου μαζί με το κονιάκ. Σταδιακά προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει αρκετά και να γίνει σαν σαντιγί.
Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε και την επικάλυψη στο ψυγείο να σφίξει.
Την επόμενη ημέρα ετοιμάζουμε και το παντεσπάνι. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο εναλλάξ με το κακάο. Μόλις ενσωματωθούν στη ζύμη σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25×35 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας μας. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα. Ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ώρα για τη συναρμολόγηση. Ανοίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και το αλείφουμε με τη σοκολατένια κρέμα κάστανου. Το ξανατυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Καλύπτουμε τον κορμό με την κρέμα λευκής σοκολάτας και με ένα πιρούνι δημιουργούμε γραμμές κατά μήκος του.
Τον τοποθετούμε στο ψυγείο και τον διατηρούμε εκεί μέχρι να τον σερβίρουμε.


Συνταγή και φώτο:theonewithallthetastes.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
06/12/14 00:49
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...